TEDxLasnamäe konverentsil tutvustavad oma ideed eri valdkondade asjatundjad: noorsootöötaja Aleksander Arabkin, antropoloog, muusik ja muinasjutuvestja Polina Tšerkassova, start-up ettevõtja Ragnar Sass, muusik ja muusikaõpetaja Aleksandr Žedeljov, ettevõtja Sergei Polujanenkov Ida-Virumaalt, programmeerija ja e-lahenduste looja Anton Keks, tuntud venemaa ajakirjanik Galina Timtšenko, fotograaf Jekaterina Saveljeva, silmaarst Artur Klett.

TEDxLasnamäe on esimene venekeelne TEDx konverents Eestis. Selle eesmärk on pakkuda kohalikest venelastest tegijatele võimalus tutvustada oma ideed, mis on jagamist väärt. Konverentsil saavad sõna kultuuri- , kunsti-, teaduse- ja muude kõrgelt hinnatud väärtuste spetsialistid, kellest igaüks saab võimaluse oma ideed esitleda 18 minuti jooksul. Sel aastal konverentsi teemaks on “Pinge all”.

Kas te olete kunagi mõelnud sellest, kuidas funktsioneerib inimaju suure pinge all? Milleks on suuteline inimene konflikti- või stressiolukorras? Kas me suudame rohkem, kui oleme pingelises või rahulikus meeleolus? Mõnda aitab pinge paremini keskenduda ning kiiresti reageerida, teised tunnevad ennast pingest ärritatuna ja häirituna. TEDxLasnamäe meeskond kutsub mõtlema pinge, konflikti ja stressi rollist ühiskonna arenemisel, sellest, mida see aitab saavutada ja millele takistuseks on.

TEDx on TED'i eriprojekt, mis võimaldab erinevatel inimestel üle maailma korraldada oma kodu-, töö- või õppekohas TED-stiilis konverentse. TEDx konverents on iseseisev üritus, mis toimub TED litsentsi all. Sellised üritused toimuvad rohkem kui 130 riigis üle maailma. Eestis toimuvad TEDx konverentsid Tallinnas ja Tartus eesti ja inglise keeles alates 2009. aastast.

Konverentsi kava:

Esimene plokk: 10.15-12.15: Arabkin, Saveljeva, Polujanenkov, Zedeljov
Teine plokk: 13.15-14.40: Klett, Keks, video-kõne
Kolmas plokk: 15.30-17.30: Timtšenko, Tšerkassova, Sass, video-kõne

Vaata eestikeelet ülekannet:

Vaata venekeelset ülekannet: