„See on poliitiline intriig. Teda tahetakse ära süüa,“ arvas asjast üks vanem härrasmees. „Ma arvan, et ta tuleb sellest välja,“ lisas ta.

Lapsevankriga noor naine sõnas, et on ikka asjast kuulnud. „Ega ma väga ei poliitikasse ei süvene ja sellepärast võib ju uskuda, et see kõik on spetsiaalselt temast lahti saamiseks kokku pandud. Teisalt miks mitte uskuda [kapot ja prokuratuuri], sest ega kõik inimesed pole ausad. See on kahe otsaga pulk.“

Leidus ka üks hallipäine meesterahvas, kes ütles, et ei ole skandaalist kuulnud. „Ei, mina ei ole kuulnud. Tean teda väga ammu, oleme kohtunud. Tegi lastele väga head mänguväljakud,“ sõnas ta. Küsimusele, kas tema hinnangul on linnapea suhtes üles kerkinud kahtlustel alust, oli tal aga teadmatusele vaatamata varnast võtta absoluutne veendumus. „Ei, ta ei ole seotud, 100 protsenti,“ teadis ta öelda.

Ülejäänud küsitletud olid siiski asjaga kursis. „Kuulsin. Ma ei usu. Savisaar on aus inimene,“ oli üks halliseguste juustega mees kindel. „Aitab kõiki inimesi, kõiki venelasi. Reformierakond korraldas selle, sest kardab teda.“ Küsimusele, kas on mingi võimalus, et Savisaar on süüdi selles, milles teda kahtlustatakse tuli kindel „ei“.

Üks vanem proua ei olnud teemapüstitusest sugugi üllatunund. „Nii kui midagi juhtub, on ikka Savisaar alati süüdi. Aga meie oleme ikka tema poolt!“ kinnitas ta särtsakal toonil. „Teate, poliitikas on nii palju räpsasust. See on nii-nii suur nii-öelda prostitutsioon. Eks ta ole juba vana ka, ju jäi kellelgi ette või tahetakse niimoodi kätte maksta,“ arvas ta.

Teine proua vastas aga, et enne kui midagi arvata, tuleb asi endale selgeks teha. „Ma ei ole veel täpselt aru saanud, kas asi on kindlalt kindlaks tehtud või mitte.“ Küsimusele, kas ta Savisaart usub, vastas proua, et oli just sõbrannaga arutanud, kui palju raha on ühel niigi hästi kindlustatud inimesel veel vaja. „Ta on muidugi kaua juba võimul. Oleksin nõus ka Jüri Ratase või Kadri Simsoniga erakonna eesotsas. Aga miks peab just ja ainult Savisaar seal olema?“