Urmas Paet rõhutas Euroopa julgeolekuteenistuste nõrka omavahelist koostööd, kuid nentis, et eduka koostöö ja usalduse tekkeks läheb aega.

Eksperdid ei välistanud, et tegemist võis olla äärmuslaste vastulöögiga ning jõudemonstratsiooniga pärast seda, kui vahistati Pariisi terrorirünnakute väidetav korraldaja Salah Abdeslam. "Üks on see, et tegemist on kättemaksuaktsiooniga; teine on see, et tegemist on reaktsiooniga sellele, mida ütles Abdeslami jurist, et ta on väärt oma kaalu kullas, kuna ta annab infot politseile - tegemist võib olla lihtsalt võrgustiku aktiveerimisega viimases hädas enne, kui nad kätte saadakse," kirjeldas Lobjakas.

"On kaks otsest ajendit: terroristide vastased operatsioonid Brüsselis, mis viimastel nädalatel on toimunud. Tegemist on koolivaheaja algusnädala ja suure kristliku püha nädalaga, mis tähendab, et lennujaamas ja rongijaamas on palju peresid ja lapsi, kes on plaaninud puhkusele sõita. Ajastus on väga traagiline," sõnas Paet.

Paet kirjeldas, et ühistransport ja metroo Brüsselis ei tööta, kõik üritused on ära jäetud ning Euroopa Parlamendi hoonesse ei lubata enam inimesi sisse. Viimastel andmetel on terrorirünnakute tagajärjel surnud 40 inimest.

"Šokeeriv faktor on, et keegi ei tea, mis edasi saab: kas see on kõik või on neid lõhkekehasid kuskil veel," sõnas Paet.

Vaata lähemalt videost!