8.15 Edasi on kõik juba lihtsam. Riigikogulane jõudis Toompeale. Kaia läheb Toompeal oma kabinetti ja teeb tööpäevaga algust. 

9.00 Nädala alguse nõupidamine fraktsiooni sekretariaadi juhatajaga

9.30 Algas IRLi igaesmaspäevane fraktsioonikoosolek, kus pannakse paika nädala plaanid. Laual on Marko Pomerantsi sünnipäevakringel. Fotograafil paluti ruumist lahkuda.

11.00 Kaks tundi koosolekuid sai läbi, aga riigikogulasele puhkust ei anta, kohe algab järgmine, seekord kultuurikomisjoni koosolek, mis peaks kaks tundi kestma ning kus kõne alla tuleb kõrgharidusseadus. Kaia Iva sammub kiirel kõnnil maja teise otsa ja jälle laua taha.

Koosolekule fotograafi ei lubata, ainult algusminutitel saab saadikutest pilti teha. Seda kasutab rõõmsalt ära Urmas Klaas, kes  näitab fotograafile uut "Orienteeruja" numbrit. 

12.55 Kui kultuurikomisjoni koosolek lõppes, mindi pikema sammuga haridusministriga kohtuma. Koos Liisa Pakostaga, mõlemal sületäis pabereid ja mappe käes.

Kas selline koosolekutest õnnistatud päev väsitab ja tähelepanu hakkab õhtuks hajuma? "Koosolekud on tegelikult erinevatel teemadel ja erinevate inimestega - niipalju on ikkagi vaheldust," vastasid saadikud. Esmaspäev pidigi olema selline koosolekute rohke päev.

Allkorrusel on selle vastu spordisaal ka, seal saaks vabadel minutitel liigutada, aga Kaia pole jõusaalis veel käinud. Talle meeldib rohkem maal, oma aias tegutseda.

Algab kohtumine ning fotograaf mõistagi lahkub enne jutuajamist. Ikkagi riigiasjad.

13.30 Uus koosolek, seekord korruptsioonivastase erikomisjoni koosolek, kus Kaia Iva osaleb asendusliikmena. Pole kerge see saadiku amet, üldse peab Kaia Iva täna päevakava järgi osalema seitsmel koosolekul ja ümarlaual, lisaks veel riigikogu istungil.

Mõistagi paluti ajakirjanikul lahkuda.

15.00 Algas riigikogu istung, saal on esialgu rahvast täis. Ühel hetkel algab keskkonnaminister Keit Pentuselt arupärimine. Koalitsioon liigub tasapisi laiali, kes oma ruumidesse istungisaalis toimuvat jälgima, kes kohvikusse. Igal pool on saali monitorid.
Parasjagu saab opositsioon ministrile esitada nii  konstruktiivseid küsimusi kui ka lihtsalt natukene demagoogitseda.

Ka Kaia Iva liigub kohvikusse, kus sööb suppi. Pärast sööki läheb ta oma kabinetti, kust saab online'is riigikogu saalis toimuvat jälgida.

16.45 Ümarlauad ja kohtumised jätkuvad. Pildil on kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika toetusrühma ümarlaud. Selleks mindi teise majja, üle tee.

20.10 Aeg on koduteele asuda.