Pühapäeval valivad soomlased omale uut presidenti, sõjatanner järgnevaks kuueks aastaks paika saava riigijuhi kohale on aga kirju ja võitluslik. Kes saab presitendiks? Konservatiiv Niinistö, keskparteilane Väyrynen, roheline Haavisto, rootslaste esindaja Biaudet või põlissoomlane Soini. Lisaks kardavad kohalikud ajakirjanikud, et uue presidendi pukki saamisega või aasta lõpus kukkuda valitsus. Miks?

Veel räägime Eesti pisemates paikades ja väikelinnades pead tõstvast kodanikujulgusest ning tahtest oma valda ja linna riigi ja omavalitsuse lollide otsuste eest kaitsta. Otepää rahvas on tõstnud pead kohalike võimumeeste vastu, et linna lähedale ei tuleks kaevandust.  

Miks poliitikud ja ärimehed ropendava? Seda küsime kolmandana. "Kuule, mine pe****, raisk!" või "Jalaluud murran ära." Miks muutuvad ärimehed ja poliitikud, muidu malbed ja viisakad inimesed, kohtupinki sattudes matsideks.

Mööda ei pääse ka turniirivõidu poole rühkivast Barutost ning maakera kuklapoolel tippudega pallivast Kaia Kanepist.

Saates on majandusajakirjanik Martin Hanson, Eesti Elu ajakirjanik Tanel Saarmann ja spordireporter Gunnar Leheste.

Kallis lugeja ja kuulaja, kui sul on ettepanekuid, millisel olulisel teemal võiksid ja peaksid saateosalised arutlema, anna palun sellest teada aadressile rahvahaal@delfi.ee!