"Sain jutule ühe kaukaaslase välimusega noormehega, kes pildist keeldus, aga juttu oli valmis ajama. Nimeks oli tal oma sõnutsi Sergei. Valima ta ei lähe.

"No mis mõte sellel on, nagunii on selge, et Putin võidab. Noored üldiselt ei viitsi seda poliitikaasja suurt jälgidagi. Asju aetakse internetis omavahel ja peamine, et sõda ei tuleks peale valimisi," räägib Sergei. "Siin mingi aeg anti meie portaalides juhiseid, kelle poolt hääletada, uuriti, kes keda ja mida, mind see ei huvita," on noormees endas kindel.

"Mis sõda, kellega?" uurin. "No, ma ka ei tea, lihtsalt kardetakse, et äkki olukord läheb keeruliseks, aga eks paistab, mis saab. Täna on muide emadepäev ja seepärast on Peterburis palju lilledega inimesi liikvel. Söögikohad on lõuna aegu tühjad, aga õhtul hakkab rahvas liikuma."

Sergei uurib veel, et kuidas teil seal Eestis. Kuulnud, et meil varsti ajaloos esimene suur üldstreik, kerkivad mehe kulmud juustepiirini. "Tõesti või? Ma mõtlesin, et teil on kõik hästi," imestab noormees ja asutab ennast minema.

Lisaks kuulsin, et õhtul on telekast ka suur presidendidebatt, Esimesel kanalil."