Kohalike inimeste sõnul oli pussitamisele eelnenud õhtul Freddy ja Martin kakelnud, ent ära leppinud. Varahommikul ööklubis aga ei toimunud mingit kaklust, vaid Freddy olevat võtnud taskunoa ja ohvrit reiarterisse pussitanud. Ööklubi ukse eest viib verine rada allamäge.

Just sinna, kõige suurema vereloigu juurde, on täna lõunaks toodud paarkümmend kalmuküünalt ning lilli. Üks leinaküünalt asetama tulnud Martini tuttavatest jääb napisõnaliseks ning on - nagu paljud Martini sõbrad ja tuttavad - juhtunust šokeeritud ja jahmunud. "Kahju on," ütleb vaikselt ka teine kohale tulnud sõber. Üks meestest süütab kalmuküünla, langetab pea ja jääb mõttesse. Mehed on sündmuskohal vaid paar minutit ning lähevad seejärel oma teed.

Bucket Baari uksed on lukus ning klubi esindaja mobiiltelefon ei vasta ka pärast mitut telefonikõne. Sündmuskoha lähedalt mööda jalutavad emad püüavad oma laste pilkusid mujale suunata. Imestatakse, miks vereloigud Paide kesklinnas endiselt nähtaval on.

Kui alguses plaaniti koristustöid homme hommikul, siis täna päraslõunal täpsustas Paide linnapea Siret Pihelgas Delfile, et päästjad alustavad sündmuskohal puhastustöid täna õhtupoolikul. Ööklubi lähedal toimunud pussitamist kommenteerides ütles linnapea, et tegemist on traagilise sündmusega ning homme hommikul plaanitakse linnavalitsuses kriisikoosolekut.

Täna varahommikul kell 4.29 anti teada, et Paides Tallinna tänaval asuvas Bucket Baaris on terava esemega löödud 28- ja 31-aastast meest. Mõlemad mehed toimetati haiglasse, kus 28-aastane Martin hiljem suri. Politseil pidas kahtlustavana kinni 20-aastase Freddy. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. "Praegu ei ole selge, kas kahtlusalust on põhjust vahistada või mitte," täpsustas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm Delfile. See selgub 48 tunni jooksul.

Teine rünnaku ohvriks langenud mees on praeguseks haiglast välja saanud: ta käis haiglas kontrollis ning tema vigastused olid kergemad. 31-aastane mees on hetkel politseis ja väärteomenetluse korras kinni peetud. "Tal oli kaasas keelatud ese, teleskoopnui," lisas PPA pressiesindaja Heiko Leesment.