Luik osales Delfi kommentaarikeskuse väljatöötamisel aastal 2000, mil Delfi kuulus ASile Microlink. Nüüd on ring täis ning Luik on taas Delfiga seotud — tema kunagised ülemused on nüüd tema heaks töötamas.

Edasised suunad on prognoositavad, nentis Luik pressikonverentsil. “Delfi pole vaid uudisteportaal, vaid ka väga laia erineva kasutajaskonnaga portaal, kes on uudiseid refereerinud sageli teistest meediafirmadest, sõnas ta. “Me saame oma uudistepotentsiaaliga tugevdada Delfit, Delfi aga saab meie uudistele anda lugejaskonna.”

Luik ei usu, et Delfi ost olnuks ennatlik või kardaks ta nö ämbrisse astumist — kui just rahvusvaheline internet kokku ei kuku.

“Delfi jääb eraldi ettevõtteks Ekspress Grupi sees. Muidugi vahetame me grupisiseselt informatsiooni, millest saavad kasu mõlemad pooled. Muutused Delfi Grupi sees, mis puudutaksid juhtkonda ja struktuuri, saavad olema minimaalsed — kui sedagi,” lausus Delfi Grupi esimees Ville Jehe.

Luige sõnul aitasid tehingut finantseerida kolm panka: SEB, Sampo ja Nordea. Laenusummaks kujunes 43 miljonit eurot ja intress oli väga soodne, lausus Ekspress Grupi juhataja Priit Leito. “Olin üllatunud, et mitmed pangad võistlesid omavahel, et seda ostu finantseerida,” sõnas Luik.

Pressikonverents toimus telesilla vahendusel samaaegselt kolmes Balti riigis. Pressikonverentsi rahvusvahelise osa lõppedes naljatas Luik, et tegemist on justkui Eurovisiooni lauluvõistlusega.

Delfi Grupi ostu-müügileping sõlmiti täna hommikul kell 10. Ostu peab heaks kiitma ka konkurentsiamet.