Rahvahulgad tähistasid 14. juulil Nice'i tänavatel Prantsusmaa rahvuspüha Bastille' päeva, millega meenutatakse Bastille' vallutamist 14. juulil 1789 Prantsuse revolutsiooni ajal.

Pidustuste ajal kihutas promenaadil valge veoauto promenaadil pidutsenud rahvamassi hulka, liikudes edasi ligi kaks kilomeetrit ning tappes vähemalt 84 inimest ning vigastades 202 inimest, kellest 52 elu on ohus ja 25 on intensiivravil. Hukkunutest 10 on lapsed.

Pariisi prokurör Francois Molins ütles pressikonverentsil, et Nice'i terroristi rünnakuks kasutatud külmutusauto furgoonist leiti kaheksa tühja kaubaalust ja jalgratas. Kabiinist leiti 7,65-millimeetrine püstol ja magasin. Veel leiti sealt püstoli mulaaž, mittetöötav granaat ning automaatide Kalašnikov ja M16 mulaažid.

Juhiloa ja pangakaardi ning sõrmejälgede põhjal on kindlaks tehtud ründaja isik - tegu oli 31-aastase Mohamed Lahouaiej-Bouhleliga.

Mees tulistas politseinike pihta kolm lasku. Molins'i sõnul on rünnakul selgelt terroristliku organisatsiooni käekiri. Siiski ei ole siiani ükski äärmusrühmitus juhtunu eest vastutust võtnud.

Prantsusmaa on pidanud viimase poolteise aasta jooksul üle elama mitu maailma vapustanud terrorirünnakut. Jaanuaris 2015 toimus tulistamine satiiriajakirja Charlie Hebdo toimetuses, kus kaks relvastatud meest tapsid 11 inimest. Novembris ründasid terroristid Pariisis mitut paika korraga, tappes kokku 130 inimest.