Narva Kreenholmi Gümnaasiumi direktor Irina Janovitš ütles Delfile, et nii õpetajad kui õpilased on sündmusest löödud, kuid kool teeb endast kõik, et suuremat paanikat ära hoida. Õpilastega suheldakse aktiivselt, samuti on gümnaasiumi kooliõde valmistunud õpilaste võimalikeks paanikahoogudeks ning psühholoogiliseks nõustamiseks. Kui palju õpilasi kooliõe poole on pöördunud, ei ole teada.

"Paanikat ei ole koolis olnud," kinnitas direktor. "Kool teeb endast kõik, et koolielu oleks normaalne ja rahulik."

Eile õhtul toimus õpetajate ja kooli juhtkonna kriisikohtumine, direktori sõnul olid õpetajad šokis ja nutsid. Arvestade asjaolu, et Darja kadus nädalavahetusel ehk õppetöövälisel ajal, peab kool vajalikuks asja kohta võimalikult vähe kommentaare anda. Samuti on direktor mures Darja klassikaaslaste pärast, kelle poole ajakirjanikud pöörduvad, ja palub teema tundlikkust ja klassikaaslaste iga arvestades mõistlikku suhtumist.

Metsatukk, kust Darja surnukeha leiti:

Kui saadakse teada, millal tüdruku matused toimuvad, plaanitakse ka koolis mälestusüritust. Direktor annab sellest esimesel võimalusel teada.

Eile leiti Narvas möödunud reedel kadunuks jäänud 14-aastase Darja surnukeha. Tüdruku surma põhjus ja juhtunu asjaolud on selgitamisel. Darja jäi kadunuks 4. detsembri õhtul kella 19 paiku Narvas Rahu tänava piirkonnas. Tema surnukeha leiti kolmapäeval veidi pärast keskpäeva Narvas Äkkeküla asumis asuvast metsatukast.

Ida prefekt Vallo Koppel ja juhtivprokurör Margus Gross ütlesid kolmapäevasel pressikonverentsil Narvas, et pole alust kahtlustada, nagu oleks Darja surnud vägivaldset surma. Kriminaaluurimine toimub paragrahvi alusel, mis käsitleb seadusevastast vabaduse võtmist.

Jaga
Kommentaarid