Lastehaigla parkimist korraldava Cityparki juhatuse liikme Margus Risti sõnul avaldasid muutuseks initsiatiivi sõidukijuhid ise.

"Avatud parkimisalal tekitasid trahvid parkimiskorra rikkujates pahameelt ja sõidukijuhtide poolt eirati kehtestud parkimistingimusi," lausus Rist Eesti Päevalehele olukorda kommenteerides.

Mustamäe lastehaigla kommunikatsioonijuhi Tiina Eieri sõnul said otsustavateks argumentideks parkimiskoormuse kasv ja vabade parkimiskohtade puudumine, sest kõrvalolev Põhja-Eesti regionaalhaigla alustas suuremahulisi ehitus- ja remonditöid.

Parkijate teavitamiseks on Eieri sõnul informatsioon üleval lastehaigla kodulehel, samuti antakse sellekohast teavet haiglasse jäävate laste vanematele jagatavates voldikutes.

Parkimiskorraldust kommenteerides leidsid Rahva Hääle lugejad, et veerand tundi pole kõigest olenemata haiglas käimiseks piisavalt pikk aeg.

Lugejate arvamused:

* Missuguse arsti juures jõuab ära käia 15 minutiga? See pole enam kapitalism, vaid sulaselge mõnitamine.

* Haiglate juures peab saama tund või kaks tasuta parkida. See on elementaarne! Ka toidupoes saan 1,5 tundi tasuta parkimist, kuigi poes ei pea käima - saab valida ka teise poe, kus parkimisega ei ahistata. Kuid haiglas inimene peab käima, kui tervis seda nõuab. Vaba valikut pole.

* Täpselt nii ongi, naabermajade kitsukesed hoovid saavad parkivatest autodest ülekoormatud.

* Kas seal ei olnud mitte mitu parklat? Ühes 15 minutit ja teistes 1 tund. Või on seda muudetud?

Aga tegemist pole ainult lastehaiglaga. Hiiul on suur parkla, kus tehti parkimine tasuliseks. Tulemuseks see, et kõik pargivad nüüd tänavale ning parkla on tühi.

* See on puhtalt Citypark lobitöö. Sama olukord on 1. veebruarist ka Hiiul perearstikeskuse juures. Naine läks lapsega arsti juurde ja tagasi tulles oli lipakas klaasipuhasti vahel.

Põhjendati samuti sellega, et nii võrdsustatakse bussi ja autoga kohale sõitjad. Aga kuna perearstid enam kodus ei käi, peab ju palavikus lapsega arsti juurde tänapäeval ise minema?! Haiget last ju bussiga ei vii, eriti talvel ja kui veel vaja jala oma viis minutit käia.

Huvitav, millal tehakse pärimine õiguskantslerile - sellega ju nööritakse neid, kes on sunnitud arsti juurde minema.

Muuseas juristiga konsulteerides mainis ta, et see parkimistrahv on õigustühine.

* Õigluse huvides lisan siia kommentaari, et minu parkimistrahv küll möödunud aastal tühistati kui kirjalikult teatasin, et tõin oma suhkruhaigusest koomasse langenud lapse haiglasse.

Aga põhimõtteliselt ei ole üldse õige asi korraldada lastehaigla juures mingisugust tasulist parkimist. Seda saaks korraldada kas või koostöös haiglaga, et haigete laste arvelt ei käiks armutu rahakoorimine.