Eilse matusetseremoonia ajal sattusid pea kõik saalist värske õhu kätte saabunud kaamerate piiramisrõngasse. Üks matuseline reageeris sellisele tähelepanule keskmise sõrme näitamisega.

„Mul on tegelikult kahju Heverlee inimestest, sest kogu aeg räägitakse Lommeli hukkunutest ja nende omastele tuntakse kaasa, kuid ka seal hukkus mitu last,“ ütles 52-aastane Diane Delfile. 

Diane jutust selgub üks teleekraanilt märkamata jäänud fakt, et ehkki Lommelis oli hukkunuid kokku 17, siis liigutaval matusetseremoonial oli kirste kahe võrra vähem. Ühe õpetaja ja ühe õpilase omaksed otsustasid loobuda rahvuslikust mälestamisest ning pidasid matused pere keskel.

„Mu õel oli võimalus samuti sellele tseremooniale minna, sest hukkus tema abikaasa sugulane, kuid nii palju kaameraid nähes pöördus ta poolelt teelt tagasi ja jäi koju,“ sõnas Diane, kelle sõnul liikusid ülekandebussid väikse Lommeli tänavatel juba matusepäeva varahommikust saati.

Lastega seotud tragöödiad pole väikelinnale esmakordsed, sest mõne aasta eest hukkus kolm teismelist Prantsusmaa kiirteed ületades. Noored läksid rongiga sõitma, aga pileti ostmata jättes tõsteti nad kontrolöride poolt rongist välja. Asustamata kohas kiirteed ületades jäid kõik kolm auto ette. „Meie jaoks oli see kaotus sama valus, sest kui hukkub laps, on see alati väga valus,“ tunnistab Diane. „Ent praegune õnnetus on selline, et kui küsida ükskõik kellelt meie linnas, siis tunneb igaüks kedagi, kelle lähedane seal suri.“