"Seitsme eestlase pantvangistamine, kirikule pommi panemine ja kokkupõrked Palestiina põgenike laagris on ilmselge märk sellest, et olukord riigis hakkab keerulisemaks muutuma, kirjutab kohalik Daily Star.

Sama lehega rääkinud allikas tõdeb, et eestlaste röövi peamine põhjus on puhtalt rahaline, mistõttu puuduvad ka viited Araabiamaade revolutsiooni suunas. Allikas tõdeb, et järgnevate päevade jooksul on oodata olukorra pingestumist, mis on põhjustatud kohalikust võimuvaakumist ja uue valitsuse moodustamise ebaõnnestumisest.

Vastavatele julgeolekuorganite juhtidele on antud konkreetsed juhised tegelemaks ennetava luure-ja militaartegevusega. Tugevdatud on Liibanonis paiknevate välissaatkondade ja riiklike institutsioonide valvet. Eelnevast hoolimata on siinseid välissaatkondi hoiatatud erinevate provokatsioonide eest, sarnaste nagu USA-saatkonna konvoi ründamine laupäeval Sidoni linnas. Sama allika sõnul on teatud ekstreemste eesmärkidega isikud juba imbunud nii Põhja-kui ka Lõuna Liibanoni kui ka Bekaa orgu. On võimalik, et isikud, kes on imbunud piirkonda on saanud eelnevat lõhkeaine käsitlemiskoolitust.

Uurisin seda lugu ka oma allika käest siin ja mõistagi lükkas ta kõik eelneva ümber, kui ehtsa spekulatsiooni ja lisas, meie julgeolekusüsteem on hetkel täiesti pädev igasuguseid probleeme lahendama.

Samas on märk sellest, et ka USA tunneb muret olukorra pärast piirkonnas see, et nad peatasid oma relvatarned Liibanonile kuniks uus valitsus on moodustatud.

USA on sõjaliselt toetanud Liibanoni alates aastast 2006 ja siiani on nende panus 72 miljonit dollarit. USA-kaitseminister Robert Gates, kes relvatarne peatamisele allakirjutas on jätkuvalt mures Hezbollah võimualade laienemise pärast Liibanonis.

Vanglamäss jätkub, väidetavalt on kaks Sisejulgeolekuvägede töötajat vangide käes pantvangis. Sisejulgeolekuväed eitavad seda ja rohkem ei kommenteeri."