Keskerakond veedab laupäeva Käsmus suvepäevadel. Kohal on palju vanemaid ja paar eksinud näoga nooremat liiget. Pidu algas esimees Edgar Savisaare kõnega, mille järel heisati erakonna hümni taustal hoovi keskele ka lipp. Ilm on ilus ja kõigil, kellel tuju pole veel hea, on võimalik osta lõõtspilliga jorutavalt kohalikult koduõlut. Samas tuletati kõigile avakõnes meelde selle suve uppunute statistikat ning soovitati peale kella 11 õhtul purjus peaga ujumisest hoiduda.

Peo temaatika on 90ndad, kuid vastavates kostüümides on ainult paar üksikut. Ainus, mis õhkkonda loob on pihku surutud toidutalong number 282, mille saab vahetada kausi seljanka, topsi kamavahu ja jäävee vastu. Sööklas süües kuulis taustaks töötajate hüüdeid: „Tooge kandikuid tagasi, neid on niigi vähe!“.

Suurem osa Keskerakonna tuntumatest liikmetest on suvepäevadel kohal. Savisaart ümbritsevad pidevalt Yana Toom, Oudekki Loone või Siret Kotka. Ühes pundis istuvad Jaanus Karilaid, Aadu Must ja Jüri Ratas, kusjuures viimane kiirustab õhtul edasi Kuressaare ooperipäevadele. Ainus oluline erakondlane, keda teiste seas ei paista, on Kadri Simson.

Suvepäevadel saab kuulata arutelusid erakonna tulevikust, presidendivalimistest ja haldusreformist. Kes tõsistest teemadest ei huvitu, võib võtta osa kokteili-, kroketi-, ja limbovõistlustest.

Arutelude ajal publiku seas istumine muudab kuulamise võimatuks. Suur osa kuulajaskonnast arutab Yana Toomi, Edgar Savisaare ja politoloog Rein Toomlaga vestluse ajal hoopis Viktor Vassiljeviga vene keeles muudel teemadel.

Publiku küsimused ei puuduta nii väga erakonna tulevikku,kui Telia internetti ja Eesti minevikku. "Kui meil on e-riik, siis miks internet tasuta pole?" küsis vanem härra. "Miks ei loeta Eesti riigi loomiseks 28. novembrit 1917 aastat?," uuris erakonna esimehelt uhkes kauboikaabus mees.

Enn Eesmaa korraldatud mälumängu ajal hõrenesid pealtvaatajate read. Juba esimene küsimus: "Mis oli Zeusi ja Sparta kuninganna türte nimi?" pani inimesed päid raputama. USA Washingtoni osariigi pealinna küsides võis mälumängurite seast kuulda torinat uurides, kellel seda Washingtoni veel vaja on?! Kuid võitjad kiitsid Eesmaa küsimusi ning viivad suvepäevadelt homme koju karika.

Algas Oudekki Loone ja Jaanus Karilaiu arutelu kaitsepoliitikast, mis tõi inimesed tagasi lava ette kuulama. Kuigi samaaegselt toimuvad põnevad võitlused, kuulavad keskerakondlased pigem loengut riigikaitsest. Samuti on siiani Käsmus ilmaga vedanud, aga nüüd lähenevad puhkekeskusele tumedad vihmapilved.