Kaubamärgi all Delfi Otsing tegutsema hakkava lahenduse leiate Delfi avalehelt aadressi otsing.delfi.ee alt.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on miljonitesse ulatuv Eesti internetilehekülgede arv viimastel aastatel üha suurenenud ning internetis millegi ülesleidmine on järjest nõutavam teenus. “Kuigi internetimaailmas on palju otsimootoreid, leidsime, et on võimalik pakkuda olemasolevatest kvaliteetsemat teenust, orienteerudes rohkem kohalikule turule ja keelelistele iseärasustele,” rääkis Jehe. „Otsimootori arendamisel püüdsime kokku sobitada mudelit, mis annaks kasutajale võimalikult asjakohaseid otsingutulemusi.”

Delfi Otsing on tasuta teenus, mõeldud eesti-, vene- ja ingliskeelsele kasutajale. Selles on ühendatud Eestis asuvate veebilehekülgede, Findexa ettevõtete kontaktinfo andmebaasi ja telefoninumbrite andmebaasi otsing. Delfi Otsing annab unikaalse võimaluse leida vajalik artikkel Delfi uudistearhiivist, mis sisaldab viimase viie aasta lähiajalugu. “Usume, et see on oodatud lahenduseks paljudele õpilastele ja üliõpilastele; sotsioloogiast, ajakirjandusest ning ühiskonnateadusest huvitatutele,” sõnas Jehe. „Peale artiklite on võimalik lugeda ka Delfi kommentaare, see tähendab inimeste reaktsioone mingile uudisele selle ilmumise hetkel.”

Delfi Otsing on loodud koostöös maailma selle valdkonna ühe liidri Norra firmaga Fast Search and Transfer ASA. Delfi Otsing toetab eesti, vene ja inglise keele morfoloogiat. See tähendab, et otsides sõna mingis kindlas vormis leitakse ka tulemused, kus esineb sama sõna teistes vormides (näiteks otsides sõna “toa” leitakse ka sõnad “tuba”, “tuppa”, “toast” jne.). Lisaks on Delfi Otsingus ka kogenenumale kasutajale detailne veebiotsing.

Delfi Otsinguga koos tuleb turule ka uus senisest suurem reklaamibänneri formaat (728x90 pikselit), millest Delfi prognooside kohaselt saab lähema aastaga turul enamkasutatud internetireklaami formaat. Samuti hakkab Delfi pakkuma võimalust siduda oma reklaami konkreetsete otsisõnadega, mis on maailmas üks efektiivsemaid reklaamivõimalusi ning sobib nii suurtele kui ka väikestele firmadele.