Eston Kohverile mõisteti karistuseks kokku 15 aasta pikkune vangistus ning rahatrahviks 100 000 rubla. Kuna Eston Kohverit süüdistati mitmes korrarikkumises, määrati suurim karistus - 12 aastat - ebaseadusliku spionaaži eest. Ülejäänud rikkumiste eest määrati Kohverile 3 aastat vanglakaristust.

Otsuse ettelugemine vältas umbes kümmekond minutit ning seejärel saadeti ajakirjanikud uuesti kohtusaalist välja. Kohtusaalis mainiti näiteks ära, et Eston Kohveril on neli last, ta on sündinud Kohtla-Järvel ning varasemalt kohtulikult karistamata. Kohver oli roosakas-triibulises ülikonnas ning kohapeal viibiva ajakirjaniku sõnul teadlikult äärmiselt ükskõikse olekuga.

Kohver ise ennast süüdi ei tunnistanud ja mingeid emotsioone otsuse ettelugemise ajal ei näidanud, vaid näitas kehakeelega, et oli selleks otsuseks valmis. "Ta vaatas Eesti ajakirjanikele otsa, lõi silmkontakti. Tundus, et ta oli selleks otsuseks valmis."

"Kohver sai teha ainult ühe korra häält, kui temalt küsiti, kas otsuse sisu on talle arusaadav. Ta vastas vene keeles "ponjatno" (selge -toim). Ei rohkemat," sõnas Pihkvas kohapeal viibiv Eesti Päevalehe ajakirjanik Krister Paris.

Kohtunik andis teada, et otsuse saab edasi kaevata kümne päeva jooksul peale otsuse koopia kättesaamist.

Eston Kohverile Vene riigi poolt määratud kaitsja Jevgeni Aksjonov enne otsust prognoose ei kommenteerinud, sõnas Paris.

Pihkva kohtusse oli kohale tulnud paar kohalikku ajakirjanikku, kaameraid ja arvuteid ei lubata kellelegi kohtusaali kaasa võtta. Kohal on ka Euroopa Liidu vaatleja ja kolm Eesti diplomaati.

Eesti saatkonna esimene sekretär Tuuli Pärnsalu tegi kohtu ees avalduse, kus nimetas protsessi ning Eesti kodaniku röövimist rahvusvahelise õiguse rikkumiseks ning teatas, et Eesti jätkab püüdlusi Kohvri vabastamiseks.

Aksjonovi teatel võttis kohus maha neli piiriületusperioodi, mistõttu vähendati trahvi 200 000 pealt 100 000 rubla peale. Aksjonov kurtis, et tal olid vaid süüdistuse dokumendid, Eesti poolt polnud talle midagi Kohveri kaitseks antud.

Aksjonovi palgaks Kohveri esindamisel oli 9600 rubla ehk ligikaudu 130 eurot.

Interfaxi andmetel hakkab Kohver karistust kandma range režiimiga koloonias Venemaa Föderatsiooni territooriumil.

5. septembril täitub aasta Eston Kohveri röövimisest Eesti-Vene kontrolljoone äärest. Ligi aasta vintsutusi ja uurimistoiminguid Venemaa vanglates – esiti Moskvas Lefortovo vanglas, nüüd viimased kuud Pihkvas – saab täna Venemaa-poolse juriidilise raamistiku.

7. augustil sai aga teatavaks, et prokurör küsib Kohverile, keda süüdistatakse hulgas kuritegudes (muu hulgas spionaažis ja üheksal korral Vene piiri ületamises), 16 aastat vangistust.