Täna kogunevad Brüsselis Euroopa Liidu riikide liidrid, et arutada peamiselt Brexitiga seonduvat. Kell 20 algab nn töö-õhtusöök, kus on kohal ka briti peaminister David Cameron.

Sealt ei ole kindlasti tulemas mingeid uusi avaldusi, pigem saame kuulda kõike seda, mida Cameron on juba meedias ja ka oma parlamendi ees öelnud: tema artikkel 50 ehk väljaastumise avaldust tooma ei tule, samuti ei tule ka mingit uut referendumit.

Ei saa välistada, et mõne riigi juhid elavad tema peal välja oma pettumust, kuid kuna kõik ülemkogul olijad teavad, et referendumi tulemusel on Cameron ilma igasuguse mandaadita, siis palju temaga rääkida ei ole. Küsimusi võib kindlasti kuulda ka Euroopa parlamendi ning Euroopa Komisjoni esindajatelt, kelle jaoks on väljaastumise protseduuris selguse saamine kõige olulisem.

Eesti jaoks on vast kõige tähtsam, mis saab Suurbritannia eesistumisest. Teoreetiliselt võiksid nad selle ka läbi viia, iseasi on, kuidas teised liikmesriigid sellesse suhtuksid. Eesti tahaks selgust, kas britid teevad eesistumise või ei. Kui ei, tuleb leida muu variant, millest üks on Eesti eesistumise varasemaks toomine.

Üldiselt saab aga olema õhtu, kus Cameronile antakse sõna, kindlasti esitatakse küsimusi, kuid kõik teavad, et nendega räägib lahkunud mees.