Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri selgitas, et enamus supluskohti klassifitseerusid klassi „Väga hea”, mõningad klassi „Hea”, üks klassi „Piisav” ning kaks supluskohta üllatavalt ka klassi „Halb”.

"Halba” klassi klassifitseerusid kahjuks mereäärsed supluskohad Vana-Pärnu ja Kunda," ütles Saluri.

Mõlema puhul ületasid tema sõnul E.coli 90-protsentiili väärtused „Piisava” klassi piirnormi ja 95-protsentiili väärtused „Hea” klassi piirnormi, samas aga vastasid Kunda supluskoha puhul soole enterokokkide nii 90- kui 95-protsentiili väärtused klassile „Väga hea” ning Vana-Pärnu puhul klassile „Hea”.

Kuid klassi määramisel tuleb arvestada halvimat tulemust. E.coli protsentiilide väärtuste mittevastamise põhjuseks võib pidada E.coli sisalduse suurt kõikumist proovides - 0st kuni 750ni, samas aga ei ole E.coli bakterid üheski üksikus proovis ületanud määruses kehtestatud piirnormi (1000 pmü/100ml).

Kui supluskoht on klassifitseeritud „Halvaks”, peab supluskoha omanik või valdaja rakendama piisavaid kvaliteedijuhtimise meetmeid: teavitama suplejaid, tegema kindlaks „Piisava” kvaliteedi mittesaavutamise põhjused, rakendama vastavaid meetmeid veekvaliteedi parandamiseks.

Klasside määramisel selguski, et mida vähem bakterite sisaldus proovides kõikus, seda suurema tõenäosusega tuli ka parem klass.

Supluskohas peab olema supluskoha kehtiv klassifikatsioon paigutatud üldsusele nähtavale kohale, kasutades selleks vastavaid sümboleid.