Esialgsete valimistulemuste järgi kogus Reformierakond 28,6 protsenti häältest ja 33 kohta riigikogus, Keskerakond 23,3 protsenti ja 26 kohta, IRL 20,5 protsenti ja 23 kohta, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 17,1 protsenti ja 19 kohta ning Eestimaa Rohelised ja Rahvaliit jäid vastavalt 3,8 ja 2,1 protsendi häältega parlamendist välja.

Kõige täpsemalt prognoosis valimistulemusi BNS-i poolt tellitud Emori veebruarikuine küsitlus, mis eksis mõne erakonna puhul vaid ühe-kahe protsendipunkti jagu. Selle arvamusuuringu järgi juhtis erakondade edetabelit 28-protsendilise toetusega Reformierakond, kellele järgnesid Keskerakond 25 ning IRL 21 protsendiga. Sotsidel oli uuringu andmeil toetajaid 16 protsenti, Rohelistel neli ja Rahvaliidul kaks protsenti.

Selle asemel, et loorbereid ootama jääda, avaldas aga Emor paar päeva enne valimispäeva ka küsitluse põhjal tehtud valimistulemuste prognoosi. Kui veebruari lõpul avaldatud küsitlustulemused põhinesid ainult toetusel erakondadele, siis prognoosi puhul võeti aluseks ka toetust konkreetsetele kandidaatidele. Emor nimetas nõnda saadud tulemusi täpsemaks, kuid tegelikult läks hoopis vastupidi: Reformierakonnale prognoositi 29 protsenti toetust, IRL-ile 25 protsenti, Keskerakonnale 23 ja sotsiaaldemokraatidele 14 protsenti.

Eesti Päevalehes avaldatud Faktum & Ariko veebruarikuine küsitlus oli samuti üsna täpne, alahinnates silmnähtavalt vaid sotsiaaldemokraate. Selle küsitluse järgi oodati Reformierakonnale 30 protsenti toetust, Keskerakonnale 22 protsenti, IRL-ile 20 protsenti, sotsidele 13 protsenti, Rohelistele neli ja Rahvaliidule kaks protsenti.

Eesti Ekspressis avaldatud Saar-Polli küsitlus eksis oluliselt rohkem, asetades IRL-i sotsidest tahapoole. See uuring lubas Reformierakonnale 30,2 protsenti toetust ja 36 kohta, Keskerakonnale 22,8 protsenti ja 26 kohta, sotsidele 18,6 protsenti ja 21 kohta, IRL-ile 16,9 protsenti ja 18 kohta, kuid näitas õigesti, et Rohelised (4,4%) ja Rahvaliit (2%) valimiskünnist ei ületa.

Turu-uuringute AS-i küsitlus eksis kõige rohkem

Postimehe tellitud ja Turu-uuringute AS-i läbi viidud viimane valimiseelne uuring kindlalt valima minevate kodanike seas näitas, et Reformierakond juhtis edetabelit 21 protsendiga, 14 toetusprotsendiga järgnesid Isamaa ja Res Publica Liit ja sotsiaaldemokraadid ning 13 protsendiga Keskerakond. Üksikkandidaatidele oodati koguni kaheksaprotsendist kogutoetust, kuigi tegelikult said nad vaid 2,8 protsenti häältest. Rahvaliidule prognoositi nelja- ja Rohelistele vaid üheprotsendist toetust.

Turu-uuringute AS-i küsitlus erineb kahest eelpool mainitust seetõttu, et tulemustest pole välja jäetud neid, kes ei osanud vastata. Kui need 19 protsenti valijaid kõrvale jätta, oleks Reformierakonna toetus olnud 26 protsenti, IRL-il ja sotsidel 17, Keskerakonnal 16 ja üksikkandidaatidel kümme protsenti ning isegi Rahvaliit oleks viieprotsendilise künniseni jõudnud.

Delfi Facebooki valimismängus osalejate seas oli kõige populaarsem Reformierakond 38 protsendiga, järgnesid IRL 27 ja sotsid 21 protsendiga, seejärel tulid Keskerakond üheksa protsendiga, Rohelised nelja ning üksikkandidaadid ja Rahvaliit ühe protsendiga.