Veel laupäeva varahommikul peetud Võitmatuse mängude ujumisvõistlustel võitis nooremveebel Martin Piisang kaks pronks- ja ühe hõbemedali.

Ujumine oli viimaseks alaks, millest eestlased nendel mängudel osa võtsid. Mängudelt toodi kokku 8 poodiumikohta - lisaks nooremveebel Piisangu kolmele medalile võitis kaks kuldmedalit sisesõudmises vanemseersant Janno Lepik, samal alal pronksi veebel Ergo Mets ning kettaheites võitsid hõbeda ja pronksi veebel Egerd Erreline ja veebel Jaune Engel.

Toetuse väejuhatuse toetusteenuste keskuse kultuuri ja kehakultuuri spetsialist Kaia Kollo sõnul on eestlased medalisaagiga igati rahul, kuid mängudel osalemise peamine mõte oli osalejate võimete proovile panemine ning vaimsete ja füüsiliste piiride nihutamine.

"Mängude sisu ja hinge sümboliseerib kasvõi ujumishallis nähtu, kui igale võistlejale - ükskõik kui kiirele või aeglasele - elati kaasa vettehüppest kuni finišiseina puudutamiseni," ütles Kollo.

Selleaastased Võitmatute mängud said Torontos lõpu laupäeva õhtul piduliku tseremooniaga, kus muuhulgas esinesid Bryan Adams, Kelly Clarkson ja Bruce Springsteen.

Võitmatute mängud ehk Invictus Games on Ühendkuningriigi prints Harry poolt 2014. aastal ellu kutsutud spordivõistlused teenistuskohustuste täitmisel viga saanud sõduritele. Idee sai alguse, kui Harry külastas USA-s toimunud vigastatud veteranidele mõeldud spordivõistlust ning ta soovis luua sarnase rahvusvahelise võistluse. Invictus tähendab ladina keeles võitmatut.

Sel aastal peeti mänge 23.-30. septembrini Kanadas Torontos. Neil osales kokku üle 550 võistleja 17 riigist, Eesti võistkonda kuulus 12 meest ja 3 naist. Lisaks Eestile osalesid mängudel Afganistan, Austraalia, Kanada, Taani, Prantsusmaa, Gruusia, Saksamaa, Iraak, Itaalia, Jordaania, Holland, Uus-Meremaa, Rumeenia, Ukraina, Suurbritannia ning Ameerika Ühendriigid.

Varasemalt on mänge peetud 2014. aastal Londonis ja 2016. aastal USA-s Orlandos. 2018. aasta mängud toimuvad Austraalias Sydneys.