Põhja prefektuuri pressiesindaja Barbara Lichtfeldti sõnul läks politsei kohale kodaniku teate peale.

Kohapeal viibinud Delfi reporteri sõnul saabus veidi enne kella 16 parki kaks politsei patrullautot. Politseinikud hakkasid käima mööda pargis olnud noorteseltskondi. Ühe kolmeliikmelise liitrisest pudelist viina joonud neidude seltskonna pidas politsei kinni ja viis alkoholijoobe tuvastamiseks patrullauto juurde. Kohale saabus ka kiirabi. Politseinikke ja neidusid ümbritses lõbus noorteseltskond.

Veidi pärast kella 16 saabus äkki kohale kaks USS-i patrullautot, kes turvavad parki linna tellimusel. „Tänasest rakendub ajutine mehitatud valve Kanuti aias ning kaalutakse vajadust kasutada turvateenust ka teistes Kesklinna parkides ja rohealadel. Esialgu rakendatakse ajutine mehitatud valve kümneks päevaks ja seejärel linn otsustab, kas on vaja valvet pikendada,“ selgitas turvaautode kohalolekud Kesklinna vanem Vladimir Svet. Svet lisas, et turvamehed tegutsevad pargis vajadusel ka öösel.

Lisandus ka veel üks politseipatrull.

Alaliselt hakkab Delfi andmeil olema pargis kuus kuni kümme turvameest koos vajaliku tehnika ja sõidukitega. Mehitatud valve saavad ka teised kesklinna pargid.

Õhtul käis Kanuti aias olukorraga tutvumas ka Tallinna linnapea Taavi Aas, kes kinnitas, et valmis ollakse ka olukorraks, kui noored liiguvad turvatöötajate tõttu Kanuti aiast mõnda teise parki.

"Turvatöötajad liiguvad nendega kaasa. "On väga oluline, et turvajõud oleksid nähtaval, see hoiab ära ka kuritegevuse avalikes kohtades," märkis Aas.

Lisaks lähevad Kanuti aeda ja teistesse Tallinna parkidesse täna olukorraga tutvuma ka siseminister Andres Anvelt ja justiitsminister Urmas Reinsalu ja põhja prefekt Kristian Jaani.

Turvameetmed rakendatakse viimasel ajal suuri probleeme tekitanud noortejõukude vägivallalaine tõttu.