Kõigepealt andsid ametivande ministrite asendusliikmed ning seejärel peaminister Taavi Rõivas, kes kutsus ükshaaval allkirjad andma ka teised ministrid.

Seejärel vabastas esimees Eiki Nestor vana valitsuse ametist seoses uue valitsuse ametisse astumisega ja president Toomas Hendrik Ilves sai võimaluse õnnitleda valitsust, misjärel õnnitles valitsust riigikogu poolt ka Nestor.

Pärast ametivande andmist suundub peaminister kell 11 Stenbocki majja, kus teda tervitab riigisekretär Heiki Loot. Kell 14 toimub valitsuse esimene istung ja tund aega hiljem annab värske valitsus esimese pressikonverentsi, kus osalevad erakondade juhid: peaminister Taavi Rõivas, kaitseminister Sven Mikser ja justiitsminister Urmas Reinsalu.

Peaministri ettepanekul kuuluvad uue valitsuse koosseisu ettevõtlusminister Urve Palo, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, justiitsminister Urmas Reinsalu, kaitseminister Sven Mikser, keskkonnaminister Marko Pomerants, kultuuriminister Indrek Saar, maaeluminister Urmas Kruuse, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, rahandusminister Sven Sester, riigihalduse minister Arto Aas, siseminister Hanno Pevkur, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev ja välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

Peaminister Taavi Rõivas on nimetanud valitsuse olulisemateks eesmärkideks lastega perede toimetuleku parandamist ja laste sündi toetava keskkonna edasiarendamist, Eesti julgeoleku tugevdamist, madalapalgaliste elanike toimetuleku suurendamist, majanduskasvu edendamist ja tööjõumaksude vähendamist, ääremaastumise leevendamiseks riigi ja kohaliku halduse reformimist ning Eesti ettevalmistamist eesistumiseks ja selle edukat läbiviimist.