Valitsusjuht Taavi Rõivas ütles valituse pressikonverentsil, et täna arutati veel töökorralduslikke küsimusi, aga liiga kaua sisseelamiseks aega ei lähe, sest kõik valituse liikmed on suure riigikogu või juba varasema ministritöö kogemusega.

Seega on tema sõnul võimalik asuda kohe asja juurde ja juba täna alustab valitsus kabinetinõupidamisel tööplaani ettevalmistamisega.

"Töö on pikk ja pingutust väärt," sõnas Rõivas, kelle sõnul on seda selle meekonnaga võimalik ka teha.

Rõivas tõi näiteks, et Jürgen Ligi on valitud riigikokku kuues kord ja Sven Mikser viies kord.

"Kõige olulisemad väljakutsed on sõnastatud selleks, et viia Eesti elu edasi selle poole, et olulised probleemid saaksid lahendatud," rääkis Rõivas.

Kaitseminister Sven Mikser tänas neid nelja SDE ministrit töö eest, kes oma ametis lõpetasid ja avaldas lootust, et kui täna ametivande andnud valitsus nelja aasta pärast töö lõpetab, saab tööplaanis iga punkti taha kirjutada "tehtud" või "hästi tehtud".

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel oli tänase istungi päevakorras neli punkti.

Riigisekretär Heiki Loot andis valitsuse liikmetele informatsioon valitsuse töökorraldusest ning ministrite pädevuse kohta ministeeriumi juhtimisel ja ministrite vastutusvaldkondade kohta. Samuti rääkis ta . peaministri ja ministrite asendamisest.

Viimase päevakorrapuntina käsitleti valitsuse tegevusprogrammi koostamise põhimõtetest ja ajakavast, mis on kavas esitada valitsusele esmaseks arutamiseks ja erimeelsuste puudumisel heakskiitmiseks 14. mail.