Väljasõiduistungil ja kabinetinõupidamisel on fookus põlevkivisektoril. Arutlusele tulevad erinevad Ida-Virumaaga seotud teemad, sealhulgas erinevate riiklike tasude sidumine energia hinnaga, investeeringute toomine Ida-Virumaale ja töötukassa tegevused inimeste ümberõppele ning tööle aitamisel.

Istungile järgneval, kell 13.00 Narva kolledžis algaval avalikul pressikonverentsil osaleb peaminister Taavi Rõivas, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Pressikonverentsil osalevad ka teised valitsuse liikmed.

Lisaks istungile ja kabinetinõupidamisele on valitsuse liikmetel plaanis eraldi kohtumised oma valdkondades Ida-Virumaal. Peaminister Taavi Rõivas külastab Jõhvis Ida-Virumaa kutsehariduskeskust. Kultuuriminister Indrek Saar külastab elamusaasta raames Sillamäe kooli ja tulevast Narva Vaba Lava, rahandusminister Sven Sester maksu- ja tolliametiga esindajatega Narva piiripunktis, kaitseminister Hannes Hanso kohtub Kaitseliidu Narva malevkonna liikmetega.