Siin Vaivara vallavanema Heiki Lutsu kommentaar Delfile (mehe soovil muutmata kujul):

Vaivara vald on sõlminud 22.01.2014 töövõtulepingu ühispakkujatega KRTL OÜ ja Termentum AS Sinimäe koolimaja ehitamiseks.

Ehitustööde lõpptähtaeg oli sõlmitud lepingus 31.07.2014, tähtaega pikendati töövõtja ettepanekul kuni 29.08.2014. Ehitustööde tähtaja pikendamise üks põhjusi oli pinnasest leitud lõhkekehad, kuid need põhjustasid tööde edasilükkumist hinnanguliselt ühe nädala. Paraku ei lõpetanud Töövõtjad lepingulisi töid ka pikendatud tähtajaks, so 29.08.2014. Tegelikkuses ei ole kõik lepingujärgsed tööd valmis veel käesoleva hetkeni, kuid kuna 10.11.2014 oli hoone põhiline kasutusvalmidus saavutatud, siis oli sellele võimalik 10.11.2014 väljastada kasutusluba. 

Märgitu ei tähenda samas seda, et lepingulised tööd oleks kõik lõpetatud või vastaks lepingus kokku lepitud kvaliteedinõuetele. Alates 24.11.2014 oli võimalik alustada hoonesse sissekolimisega ning õppetööga alustati 01.12.2014 esialgselt kavandatud 01.09.2014 asemel.

Hetkel on probleem selles, et Töövõtjad ei ole kõiki lepingujärgseid töid lõpetanud või teinud seda kvaliteetselt, samuti ei ole Töövõtjad rahul, et nad peavad lepinguliste töödega hilinemise eest lepingus kokku lepitud leppetrahvi maksma. 

Kuivõrd Vaivara vallale on ajakirjanduse kaudu laekunud info selle kohta, et kõnealuse vaidluse osas on Töövõtja poolt esitatud hagiavaldus kohtusse, siis ei pea me enne hagiavaldusega tutvumist ning vastava lahendi jõustumist õigeks asuda täpsemalt kommenteerima vaidlusaluseid küsimusi. Oleme seisukohal, et vaidlusalused küsimused lahendatakse kohtus. 

Vaivara vald on omalt poolt tänasel hetkel täitnud kõik ühispakkujatega KRTL OÜ ja Termentum AS sõlmitud töövõtulepingust tulenevad kohustused, mistõttu hindame Töövõtja võimalikke nõudeid, mille täpset sisu me veel ei tea, väheperspektiivseteks. 

Loomulikult on Vaivara valla eelarves rahalised vahendid koolimaja ehitamiseks olemas.

Vaata galeriist, milline näeb välja värskelt valminud Sinimäe põhikool!