Klaasid on huvilistele hõlpsasti ligipääsetavad, mistõttu on keskaegseid müüre katvate vaateklaaside kallal sageli vandaalitsetud ja nii on neid tulnud igal aastal välja vahetada.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel ütles Delfile, et täna välja vahetatud vanad klaasid olid pragunenud ning seal oli näha selgeid vandalismi jälgi.

"Igal aastal oleme üks kuni kaks tükki ära vahetanud," märkis Koppel, kelle sõnul vahetati klaase viimati eelmisel kevad-talvel. "Nad on kõik karastatud ja inimesed peal võivad käia, aga neil kahel klaasil olid suisa teravad löögid, kivi või muu terava asjaga löödud vandalismi jäljed."

Kuna vaateklaaside peal käiakse, siis klaasi pealmine pind kulub, sinna tekivad kriimud ja klaas ei paista enam läbi. Nüüd on arutatud arhitektiga, kuidas väravatornide väljapanek lahendada nii, et klaaside peal käia ei saaks. Üks variant on paigutada klaasid püramiidikujuliselt. Koppel avaldas lootust, et uus lahendus vähendab ka vandalismi.

Hetkel pole teada, kui palju klaasivahetus maksma läks, aga viis aastat tagasi tuli vanade klaaside demontaaži ja kahe uue klaasi paigalduse eest välja käia ligi 11 000 eurot (171 766,80 krooni). Toona märgiti, et uued klaasid olid kirgastatud ja karastatud spetsiaalse tehnoloogiaga.