Erakonna üleriigilise nimekirja esinumbrina kandideerib erakonna esimees Andres Herkel esikohal ka Tallinna Kesklinna, Lasnamäeja Pirita valimisringkonnas , tema järel on nimekirjas Jevgeni Krištafovitš ja Monika Haukanõmm. Tallinna esimeses ringkonnas on erakonna esinumber Neeme Kuningas ja teine Külliki Kübarsepp, kolmandas ringkonnas Nõmmel ja Mustamäel on Vabaerakonna esinumber näitleja Ain Lutsepp ja talle järgneb Sergei Metlev, nimekirja ankur on kirjanik Ülo Mattheus.

Harju- ja Raplamaa nimekirja juhivad filmimees Artur Talvik ja talupidajast endine Rapla vallavanem Alar Mutli. Lääne-, Saare ja Hiiumaal on esimene ajakirjanik Andres Ammas, teisena kandideerib ettevõtja Enn Meri ja kolmandana meremeeste ametiühingujuht Jüri Lember. Lääne-Virumaal kandideerib esinumbrina muusik Emil Rutiku ja talle järgneb Tapa legendaarne koolijuht Elmu Koppelmann. Viljandi- ja Järvamaal on esimene endine Tööturuameti peadirektor Mati Ilisson ning teine meelelahutaja Arlet Palmiste. Tartu- ja Jõgevamaal vastavalt omavalitsuspoliitik Märt Meesak ja maa-arhitektuuri uurija Elo Lutsepp, nimekirja ankruks on seal Eesti juhtiv Hiina-asjatundja orientalist Märt Läänemets.

Tartu linnas on nimekirja eesotsas Krista Aru, Jüri Adams ja Peeter Volkonski ning Kagu-Eestis Talupidajate Keskliidu esimees Kaul Nurm ning näitleja ja luuletaja Merle Jääger (Merca). Pärnu nimekirja juhivad kriminoloogiaprofessor Jüri Saar ja keraamik Kadri Jäätma.

Üldkogu toetas Artur Talvikut Vabaerakonna peaministrikandidaadina, kellele tehti ettepanek moodustada varikabinet. Talviku sõnul soovib ta näidisvalitsust moodustades osutada, milline võiks uus kabinet olla ja milline oleks see poliitika, mida Vabaerakond valitsust moodustades ellu viiks.

Vabaerakond läheb valimistele hüüdlasusega "Aru pähe!", mis kõneleb vajadusest lõpetada seisak nii poliitilises kui ka majandushariduses ning viia ellu vajalikud reformid.