Vallas levinud jutte kontrollimas käinud Torma vallavolikogu esimees Ülvi Nool kinnitas, et täna hommikul oli maapinnal umbes paari koorma jagu ehk 15-30 tonni sigu. Nool tegi korralageduse kinnituseks ka mõned fotod, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel tunnistas täna, et sigade pinnaletõusmine võis olla seotud liigse kiirustamisega. "Viimased sead maeti õhtul pimedas. Võis olla, et tõesti õhtul kiirustati ja tänaseks on kõik korralikult maetud, on tihendatud, on korras," lausus ta.

Seoses Torma valda maetud sigade maapinnale kerkimisega, käis Delfi täna olukorda kontrollimas ning ning ühtegi lagunevat korjust maapinnal ei vedelenud.

Tee matmispaigani oli kusagil kilomeeter enne platsi kinni pandud ning koht ise oli ümbritsetud politsei lindiga. Õhku täitis tugev hais.

Keskkonnaamet on kinnitanud, et korjuste matmine Torma prügilaga piirnevale alale keskkonnale ohtu ei kujuta. Pinnase tugeva savisuse tõttu on põhjavesi kaitstud ning samuti on välistatud oht laguproduktide looduslikult sattumiseks vooluveekogudesse.

Korjuste matmine matmispaigas toimub Veterinaar- ja Toiduameti järelevalve all. Korjused maetakse 6-7 meetri sügavusse auku ning kaetakse kuni 3 meetri paksuse mullakihiga. Samuti on nakkusohtlikud korjused klooriga desinfitseeritud.

Kohalikel ei soovitata piirkonnas metsa minna, et mitte saada ise haiguse edasikandjaks.