Tallinna TV nõukogu esimees Allan Alaküla pidas vajalikuks, et korruptsioonikahtlustuse saanud TTV juht Toomas Lepp lahkuks ametikohalt, kuna talle esitatud korruptsioonikahtlustused on piisavalt tõsised.

Lisaks võimalikule rahalisele kahjule on nõukogu esimehe sõnul tegu ka väga suure mainekahjuga Tallinna TV-le. Rahalise kahju ulatust Alaküla ei täpsustanud, kuid kinnitas, et see piirdub sellega, mida uurimisorganid on ajakirjanduse kaudu vahendanud ehk paarisaja tuhande euroga.

Lepp lahkub ametist hüvitist saamata. Peatselt hakatakse tema asemele otsima uut juhti, seni täidab juhi ülesandeid TTV juhatuse liige Toomas Raag. Uue juhi leidmiseks korraldatakse avalik konkurss. Alaküla sõnul ei tunnistanud Lepp ennast korruptsioonikuriteos süüdi.

Keskkriminaalpolitsei pidas Lepa kuriteos kahtlustatavana kinni kolmapäeva hommikul. Lisaks Lepale pidasid politseinikud samas kuriteos kahtlustatavana kinni veel kolm inimest, kellest üks oli TTV töötaja Mart Ummelas. Kahtlustus on esitatud ka ühele juriidilisele isikule.

Tegemist on selle aasta juuni lõpus alustatud kriminaalmenetluse esimeste avalike menetlustoimingutega, mille raames uuritakse suures ulatuses Tallinna Televisiooni rahade omastamist. Keskkriminaalpolitsei ametnikud otsisid läbi kahtlustatavate elu- ning töökohad, sealhulgas ka Toomas Lepa kasutuses olevaid Tallinna Televisiooni ruumid.

Esialgse kahtlustuse järgi on Toomas Lepp lasknud mitme aasta vältel maksta Tallinna Televisioonil temaga seotud ettevõttele igakuiselt tasu teenuste eest, mida tegelikult ei osutatud. Praegu on alust arvata, et sellega on Tallinna Televisioonile tekitatud kahju suurusjärgus paarsada tuhat eurot.

Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.