Keskuse avasid kaitseminister Margus Tsahkna, kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ja keskuse direktor kolonel Rauno Sirk.

Kaitseminister Tsahkna kinnitas, et valitsuskoalitsiooni otsus luua lisaks praegu riigikaitseks kulutatavale 2,2 protsendile täiendav kaitseinvesteeringute fond kindlustab, et täna avatud keskus saab pühenduda täie jõuga riigikaitseks oluliste hangete ja taristu arendamisele. „Valitsuse poolt otsustatud kaitseinvesteeringute fond tõstab oluliselt ka kaitseotstarbeliste hangete hulka. Kaitseinvesteeringute keskuse tegevus peab aitama muuta hangete protsessi professionaalsemaks ja läbipaistvamaks, et aidata kaasa iseseisva kaitsevõime tõstmisele,“ ütles Tsahkna keskuse avamisel.

Kaitseinvesteeringute Keskus loodi ministri käskkirjaga 2015. aasta lõpus, kuna senine hangete korraldus vajas kaasajastamist ning kaitsevaldkonna hangete maht oli mitmekordistunud.

Selle aasta algul tööd alustanud keskus koondab ühtse juhtimise alla kaitseministeeriumi ja kaitseväe hanked ja taristuprojektid, aitab ühtlustada ja tõsta hangete kvaliteeti, koondab ehitus- ja keskkonnaalaseid ekspertteadmisi ning muudab kogu hankeprotsessi läbipaistvamaks ja tõhusamaks.

Keskuse loomine vabastab kaitseväe mittesõjalistest ülesannetest. Keskuses töötab praegu 120 inimest.