Pärast volbrit, arvatavasti pühapäeva öösel täiendas aga tundmatu tänavakunstnik Tedresaare taiest nõnda, et esmaspäeval võis popkunsti laadis loodud Toomas Hendrik Ilvese keha küljes näha uut pead, täpsemalt Venemaa president Vladimir Putini oma. Ka kikilips vahetati Putini lipsu vastu.

"See ei ole suvaline Vova kuskilt nurgast, see on inimene, kes oskab päris hästi teha ja ta on oma nii-öelda sõnumi sinna jätnud. Kuna teose pealkiri oli "Minu ajastu sümbolid", siis tema põhimõtteliselt tõlgendas seda teemat täiesti õigesti - ka Putin on minu aja sümbol," rääkis Tedresaar Delfile.

Miks joonistati üle just Ilvese, mitte Meri nägu? "Küsimus on austuses. Ta austab Lennartit rohkem kui Ilvest, ma eeldan. Ilves on tema jaoks tühi koht, Putin tundus võimsam," pakkus Tedresaar. Kunstniku sõnul on aga presidendid lihtsalt esindajad, firmamärgid, mistõttu lahendaski ta oma seinamaalingu popkunstilikus laadis.

Peade asendamist on tänavakunstis Tedresaare kinnitusel ka varem ette tulnud. "Kui Lutsu raamatukogu peal oli Tammsaare, kes kerjas, siis tema pea asendati näiteks Ansipi peaga. Nii et tegemist võib olla saripeadevahetajaga," naljatles Tedresaar.

"Tänavakunst ongi arenev organism, mis ise loob ennast uuesti ja uuesti. Seal kätt ette panna ei saa. Teosed ongi avatud ja igaüks põhimõtteliselt võib sinna teha, mis ta soovib. Ei ole lubatud, aga reeglid on selleks, et neid rikkuda," rääkis Tedresaar.

Politseile avaldust kunstnik teha ei kavatse, kuna festival on läbi ja tema töö tehtud. "Mina lasen kunstil edasi elada," märkis Tedresaar, kelle sõnul läks diskussioon täienduse tõttu veel põnevamaks.