Politsei- ja piirivalveameti ja riigimetsa majandamise keskuse vahelise kokkuleppe kohaselt tehakse töid paralleelselt, ehk nii puhastatava ala märgistamine kui piiriala puhastamistööd tehakse samal ajal.

„Meie jaoks oli oluline alustada puhastustöödega nii kiiresti kui võimalik. Usun, et RMK teeb omalt poolt maksimaalse võimaliku kontrolljoone kiireks puhastamiseks, misjärel saame alustada ka kontrolljoone maha märkimisega," rõhutas siseminister Hanno Pevkur.

Praeguste arvestuste kohaselt peaks märgistamistööd lõppema novembrikuu keskpaigas. Metsaraie, võsapuhastustööd ja metsamaterjali äravedu kestab 2015. aasta kevadeni.

Täna hommikul koguneb siseministeeriumis Eesti-Vene ajutise kontrolljoone korrastamiseks loodud töörühm, mis hakkab arutama edasised täpsemad tegevusi kontrolljoonel. Näiteks vajab lahendamist eramaaomanike valduses olevate maade küsimus.

Töörühma kuuluvad lisaks siseministeeriumi esindajatele veel riigikantselei, välisministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, keskkonnaministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, Riigimetsa Majandamise Keskuse ja maa-ameti esindajad. Töörühma juhib siseministeeriumi kantsler Leif Kalev.