Õnnetus juhtus täna hommikul Sõle tänaval mõnikümmend minutit pärast kella 10. Vöötrajal teed ületanud 22-aastane noormees sai löögi sõiduautolt Lada, mida juhtis 83-aastane naine. Kiirabi toimetas teadvusel olnud jalakäija haiglasse, kus selguvad tema täpsed vigastused, selgitas PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik.

Pea kaks tundi varem oli katkisest foorist politsei infoliinile teatud. "Helistasin kell 8:34 hommikul politsei infoliinile 612 3000, et Sõle tänaval Pelgulinna gümnaasiumi juures ei tööta foor ning autojuhid ei lase jalakäijaid üle tee ning oleks vaja patrulli liiklust reguleerima," kirjeldab Delfi lugeja.

"Teenindaja katkestas mind ja ütles, et politsei fooridega ei tegele," seisab lugeja kirjelduses. Seejärel teavitas lugeja häirekeskust ning jäi ootama, kas patrull saabub sündmuskohale või mitte. "Patrulli reguleerima ei tulnud liiklust ning asi päädis sellega, et jalakäija jäi auto alla," oli lugeja nördinud. "Väga ebameeldiv seik ning reageeriti alles siis, kui õnnetus käes," kirjeldas lugeja lisades, et pärast õnnetust oli ka viimaks politsei ristmikul liiklust reguleerimas.

Politsei: asuti tegelema foori parandamisega

PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik täpsustas, et häirekeskusele laekus kell 8.40 sõnum, milles kirjeldas teataja, et Pelgulinna gümnaasiumi läheduses ei tööta jalakäijate foor. Politsei esindaja sõnul helistas häirekeskuse töötaja Tallinna linnatranspordiameti infotelefonile 1345 ning andis probleemist teada. "Seejärel helistas politsei korrapidaja 8.48 AS Signaalile, mis vastutab fooride töötamise eest. Ettevõte oli teadlik probleemist ning tegeles juba voolurikke likvideerimisega," selgitas Kuik.

Kuik täpsustas, et politsei infotelefoni peamised tööülesanded on anda teavet teenindussaali puudutava ja dokumentide taotlemise kohta või võtta ühendust sõidukite omanikega, kelle autode kohta tuleb infot, et need häirivad või takistavad liiklust. Samuti antakse infotelefonile teada ka vähem liiklusohtlikest olukordadest, mille edastamine lühinumbrile 112 on ebamõistlik.

Infotöötajatel ei ole võimalik patrulle väljakutsetele saata ja sellega tegeleb politsei korrapidaja.

Jalakäija peab veenduma, et tee ületamine on ohutu

Politsei esindaja selgitab, et kui mittetöötava foori tõttu muutub ristmik liiklejatele ohtlikuks, tuleb helistada häirekeskuse numbrile 112. "Sellisel juhul jõuab info politsei korrapidaja, kes saab vajadusel ja võimalusel patrulli appi saata. Liiklejad saavad mittetöötavast foorist teada anda ka Tallinna linnatranspordiameti infotelefonile 1345," lisas Kuik.

Mõnikümmend minutit pärast kella 10 juhtus Sõle 16 läheduses liiklusõnnetus, kus vöötrajal teed ületanud 22-aastane noormees sai löögi sõiduautolt Lada, mida juhtis 83-aastane naine. Kiirabi toimetas teadvusel olnud jalakäija haiglasse, kus selguvad tema täpsed vigastused.

"Sõidukijuhid peavad arvestama, et lähenedes ülekäigurajale, mille foor ei tööta on neil sellegi poolest kohustus anda jalakäijatele teed. Hoolimata sellest, et jalakäijatel on sellises situatsioonis tee ületamisel eesõigus, peab enne teele astumist veenduma, et teeületus on turvaline," sõnas Kuik.