Koristama olid oodatud kõik loodusest ja heakorrast hoolivad inimesed, keda kogunes sadakond. Ligi kolm tundi kestnud koristusaktsiooni ajal pakuti vabatahtlikele ka suppi.

Tallinna linna noortevolikogu esimees Triinu-Liis Paabo ütles koristuse eel, et Astangu piirkonnas kasvab kaks Eesti kõige rangema kaitse alla kuuluvat taime: rohe-raunjalg ja püstkivirik, mistõttu on eriti kurb, et ses kandis vedeleb suures koguses autorehve, vanu aknaraame ja olmeprügi.

Nõmme Õpilasesinduste Liidu esimees Anett Veske lisas, et on äärmiselt kahetsusväärne, et tuleb korraldada talgud, et koristada inimeste rumalust. "Me ei suuda aru saada inimestest, kes viivad jäätmeid prügikogumispunktide asemel puhtasse loodusesse ja selle külma südamega sinna jätavad. Mitte ainult ei põhjusta see haruldaste taimede väljasuremist, vaid on ka ohtlik seal elavatele lindudele ja loomadele, kes prügi toidupähe võtavad ja nii endale palju plastikut ning muid kahjulikke jäätmeid sisse söövad – ees ootab neid seetõttu vaid pikk ja piinarikas surm," sõnas Veske.

Koristustalgutel kutsus kaasa lööma ka Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua esimees Gerttu Alteberg, kes märkis, et kuigi Tallinnas õppivatest 30 000 tudengist suur osa pole pärit Tallinnast, on siiski otsustatud aktsioonil aktiivselt kaasa lüüa ja õhutati seda tegema ka kõiki tudengeid ja tudengiorganisatsioone.

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra teatas, et Astangule on tingimata vaja panna teetõkendid, et prügistajad piirkonnale ligi ei pääseks. "Samuti ei teeks paha paigaldada nendesse kohtadesse, kuhu ei saa panna tõkendeid, hoopis valvekaamerad," soovitas Vakra linnale.

"Riigi tasandil läheme Astangu metsa kaitsmisel edasi initsiatiiviga kuulutada laskemoonalaod koos paekaldaga looduskaitsealaks," sõnas Vakra ja meenutas, et selline algatuse tegi keskkonnaamet juba 2009. aastal, kuid see jäi millegipärast toppama. "Siin kasvavad loodukaitse all olevad rohe-raunjalg, püstkivirik ja pruun-raunjalg. Lisaks sellele talvituvad moonaladude tunnelites nahkhiired," toonitas ta.

Tänase koristusaktsiooni algatas Mariann Rückenberg ja selle taga olid ka Tallinna linna noortevolikogu, Nõmme Õpilasesinduste Liit, AS Ragn Sells, Skautide Tallinna Lipkond Siil ning ühinesid ka teised kohalikud aktivistid ja talgulised.