Esmakordselt pealinna ajaloos toovad merepäevad uue nädala alguses Tallinna lahele suurejoonelise The Tall Ships Races purjelaevastiku, kuhu kuulub enam kui 50 purjelaeva. "The Tall Ships Races purjelaevastik jõuab Läänemerele iga nelja aasta tagant ning pika ajalooga regatt külastab pealinna tänavu esmakordselt," sõnab Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härm. Purjekad jõuavad pealinna 17. juuli hommikul ning lahkuvad Tallinnast päev hiljem, mil suure mereparaadiga pannakse merepäevadele vaatemänguline punkt.

Nelja päeva jooksul ootab publikut ka mitmekülgne kontsertprogramm, kus lavale astuvad armastatud muusikud nii Eestist kui välismaalt. Näiteks saab pühapäeval, 16. juuli õhtul Lennusadamas nautida traditsiooniks kujunenud öölaulupidu. Esitusele tulevad nii tuntud merelaulud kui ka paljud teised Eesti rahvale läbi aegade armsaks saanud muusikapalad. “Iga muusikasõber leiab Tallinna merepäevade programmist endale midagi meelepärast, mille saatel merd ja selle ümbrust nautida,” lausub Härm.

Tallinna Merepäevade sündmusi leiab nelja päeva jooksul viiest sadamast: Vanasadam ja Lennusadam ning partnersadamatena Haven Kakumäe, Noblessneri sadam ning Pirita jahisadam. Tegevusi jagub aga ka Kalasadamasse.