Enne mõisahoonesse õhtusöögile minekut vesteldi Kõltsu mõisa suveaias.

Eestisse kahepäevasele visiidile saabunud Saksamaa Liitvabariigi liidukantsler Angela Merkel kohtus esimesena peaminister Taavi Rõivasega. Pärast sellele järgnenud pressikonverentsi külastas Rõivas koos Angela Merkeliga staabi- ja sidepataljoni ning Tallinnas asuvat NATO küberkaitsekeskust. Enne õhtusööki Kõltsu mõisas külastati ka Tallinna Piiskoplikku Toomkirikut.

Homme kohtub Merkel president Toomas Hendrik Ilvesega. Lisaks külastab Merkel homme e-Eesti esitluskeskust ja peab kõne "Eesti kui teerajaja digivaldkonnas - eeskuju Saksamaale ja Euroopale" sündmuskeskuses SpaceX.

Mais osales Rõivas Merkeli isiklikul kutsel esimese välismaise valitsusjuhina Saksamaa valitsuskabineti väjasõiduistungil, kus ta 2,5 tunni jooksul tutvustas Eesti e-valitsemise mudelit. Samuti suhtlesid Merkel ja Rõivas NATO tippkohtumisel Varssavis ja ka hiljutisel Euroopa-Aasia tippkohtumisel.

Käesoleva aasta alguses käis Rõivas töövisiidil Saksamaal, kus kohtus 20. jaanuaril Merkeliga, et arutada Euroopa julgeolekuga seotud küsimusi.

Merkel külastas Eestit viimati 2008. aastal.