Rõivas ütles enne Kadriorgu minekut, et valitsusliidu loomisel ollakse lõpusirgel. "Meil on pikk samm edasi selles, et kõikidel headel asjadel, mida me soovime teha, on ka rahaline kate olemas," kinnitas Kadriorgu siirduv Rõivas.

Tänaste konsultatsioonide esimene voor lõppes kell 13. Arutelud jätkusid täies hoos, täna püüti üksmeel saavutada kaitse- ja välispoliitika küsimustes ja leppida lõplikult kokku selles, kuidas kaetakse eelarveaugud.

Kahtlemata on kõigil osapooltel kiire, sest valitsus tahetakse kindlasti kokku panna enne 20. märtsi riigikogu juhatuse valimisi. Paralleelselt Olümpia hotelli 13. korruse aruteludega tegutses eraldi töögrupp, mille ülesandeks on tegeleda ainult rahalise poole küsimustega, et kiiremini edasi liikuda.

Riigikaitse komisjoni esimees Mati Raidma (RE) ja väliskomisjoni liige Jevgeni Ossinovski (SDE) ütlesid äsja, et kaitsekulude ja välispoliitika osas jõuti kokkuleppele. Ootuspäraselt jääb paika Eesti tava kulutada 2% riigi SKT-st kaitse peale. Erimeelsusi ei esinenud.

Ministriportfelle veel jagatud ei ole.

President Toomas Hendrik Ilves teatas juba täna kella 12.30 ajal, et kohtub täna Kadriorus Reformierakonna ja sotside läbirääkimisdelegatsioonide juhtide Taavi Rõivase ja Sven Mikseriga.

Kell 14.00 annavad kõik kolm Kadriorus pressikonverentsi, millest Delfi teeb otseülekande.

Sven Mikser ütles varasemalt, et koalitsioon täna ei sünni, aga õhtuks ollakse selle sünnile lähemal. "Loodetavasti saame konstruktiivses vaimus edasi minna, läheneme jõudsalt," kommenteeris Mikser asjade seisu.

Täna räägitakse veel kultuurist ja lõimumispoliitikast. Eelarve osas on lahtisi otsi.