„Maremarki sukeldujatega koostöös saime kevadel pool tiigi põhjast koristatud ning nüüd võtsime käsile teise poole. Nullilähedane nähtavus ei teinud sukeldujate tööd lihtsaks, kuid tulemusega võib igati rahule jääda,“ ütles Kesklinna vanem Taavi Pukk. „Tänan omalt poolt sukeldujaid, kes on sedavõrd lahkesti meile appi tulnud ning aidanud tiiki koristada.“

„Veest välja toodut vaadates võime vaid imestada, mis kihk on inimestel kõiksugu asju vette loopida. Kui tänane põnevaim leid, tasakaaluliikur, võis ehk kogenematu kasutaja käest põgenema pääseda, siis liiklusmärgid, prügikastid, kuullaagrid, autorehvid, väntvõll, eterniitplaadid ja kümmekond kilo kaaluvad kivitahvlid ei saa kuidagi iseseisvalt vette jõuda,“ nentis Pukk.

Kesklinna vanem avaldas lootust, et seesugused koristusaktsioonid juhivad linlaste tähelepanu looduse risustamise probleemile ning aitavad prügi maha või vette loopimist vähendada.

Sukeldumistalgud toimusid ka „Teeme ära“ raames, mil 6. mail puhastasid Maremarki sukeldujad umbes poole Snelli tiigi põhjast. Augustis puhastati Kesklinna valitsuse tellimusel ekskavaatoriga tiigi madalaimat ja kinnikasvavat Nunne tänava poolset osa, kust kaevati välja ligikaudu 50 kuupmeetrit ladestunud lehesodi, olmeprügi ja muda. Järgnevatel aastatel on Kesklinna valitsusel kavas Snelli tiik kogu ulatuses põhjalikult puhastada, uuendada kaldakindlustusi ning asuda rekonstrueerima ka Toomparki.