Spioon Uno Puusepp ja tema tööandjad rääkisid NTV dokfilmis "Meie mees Tallinnas", kuidas Aegviitu sooviti paigaldada Ameerikast toodud kompleks eriaparatuuri, millega oleks saadud ligipääs Venemaa saatkonnast Venemaale saadetavale salastatud teabele.

Väidetavalt, aga nurjas just Puusepp selle operatsiooni.

Aegviidus asuvat maja läbivat optilist kaablit mööda kulgenud "šifreeritud diplomaatiline side Venemaa saatkonnast". Puusepa väitel paigaldati CIA, NSA ja kapo ühisoperatsiooni käigus sinna spetsiaalne tehnika andmeside jälgimiseks. Puusepp aga teavitanud Venemaad ja salastatud kanal olla suletud.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ütles eile ETV "Kahekõne" saates, et väidetavalt FSB luurajana töötanud endine kapo tehnik Uno Puusepp on Eesti luureteenistusele küll selgelt kahju teinud, ent mitte sellisel määral, nagu Venemaa seda paista laseb.

"Ma saan kinnitada, et jah, oli selline operatsioon, aga rohkem ma ei saa kahjuks rääkida. Selle sisu ja eesmärk on endiselt saladus. Tagantjärele võib öelda, et ju ta siis selle nurjas," tõdes Sinisalu Aegviidu operatsiooni kohta.