1995. aasta juunis tegi Long drinki joonud Tiit Vähi valitsuse rahandusminister Mart Opmann avarii Laagri bensiinijaama juures. Avarii juhtus laupäeva hommikul kella kuue paiku ning Opmanni juhitud riigile kulunud Mercedeselt löögi saanud Mazda sõitis omakorda sisse tee äärde pargitud Volkswagen Golfile.

Edgar Savisaare lindiskandaal - 1995. aasta 22. septembril puhkes Eestis nn. lindiskandaal. Tollast siseministrit Edgar Savisaart süüdistati enda ja teiste poliitikute vaheliste kõneluste ebaseaduslikus lindistamises. Muude kohtade hulgas lindistati valitsuse Näituse tänava residentsis. 11. oktoobril vabastas president Lennart Meri siseminister Edgar Savisaare ametist Lindiskandaali tagajärjel astus Tiit Vähi teine valitsus tagasi ja Keskerakonna asemel sai valitsusse Reformierakond.

1997. aasta detsembris rikkus Tallinna hotellis Mihkel avalikku korda isamaalane Viktor Niitsoo. Purjuspäi hotellis nurka urineerinud mees lahkuks Riigikogust ja visati välja ka erakonnast. Muide, täna asub samuti sealsamas hotell, kuid see kannab nime Kreutzwald Hotel Tallinn.

1997. aastal puhkenud korteriskandaali poliitiline osa tõi endaga kaasa peaminister Tiit Vähi ja kesklinna vanema Jüri Oti tagasiastumise. Politsei uuris Tallinna kesklinnas aastatel 1994-96 aset leidnud 20 korteri erastamisest tööandja eluruumi kaudu. 20 korteritehingu näite hulgas oli ka ekspeaminister Vähi tütrele erastatud korter Liivalaia 26 majas.

Pildiskandaal - 1999. aasta kevadel tulistas toonane peaminister Mart Laar märki opositsiooniliidri Edgar Savisaare pildi pihta. Vahejuhtum, leidis aset Võrumaal Nursi sõjaväebaasis laskeharjutusel. Laar võttis toimunu omaks ja palus vabandust "kõigi ees, keda see juhtum ja selle käsitlemine on isiklikult puudutanud". Vaatamata ajakirjanduse üleskutsetele tagasiastumiseks jätkas Laari valitsus ametis kuni 2002. aasta alguse valitsuskriisini.

Aastatel 1999–2002 riisus Kultuurkapitali juht Avo Viiol ametiseisundit kuritarvitades Eesti Kultuurkapitalist üle 8,5 miljoni krooni ehk üle poole miljoni euro ja mängis enamuse riisutud rahast kasiinodes maha. Riisumine tuli ilmsiks ning 13. augustil 2002 võeti Viiol vahi alla. Viioli süüasja tõttu astus ametist tagasi kultuuriminister Signe Kivi. 2014. aasta lõpu seisuga oli Viiol hüvitanud kultuurkapitalile kokku 4236 eurot.

Viiol külastas erinevaid, peamiselt kesklinnas vabaduse väljaku lähedal asuvaid kasiinosid, kuid tavapärsemast sagedamini astus ta väidetavalt sisse Astoria Palace`i kasiinosse. Praegu asub sellel kohal aga klubi nimega "Teater".

Tallinna linnapea Jüri Mõis käis 2001. Aasta märtsis lõõgastumas toona Tallinna ühes tuntumas intiimteenuseid pakkuvas baaris Lily. Ta tunnistas, et käis Lily baaris närvikõdi otsimas, kuid eitas kategooriliselt viibimist mõne tütarlapsega numbritoas. Üks õhtune meelelahutus päädis Mõisa ametist lahkumisega.

12. aprill 2005 oli kurb päev Reformierakonna liikmete Peep Aru ja Toomas Teini jaoks, sest nad vabanesid kainestusmajast ja pidid samal päeval loobuma riigikogu liikme kohtadest.

Eelneval õhtul olid nad tähistanud kohikus Võitlev Sõna Reformierakonna valitsusse jäämist ning Res Publica äraostmatute üle parda viskamist. Tüli tekkis sellest, et kui baari sulgema hakati, keeldusid mehed arvet maksmast. Kohalekutsustud turvapatrull tuvastas Arul ja Teinil tugeva joobe. Purupurjus Aru ja Tein ähvardasid nii politseid kui ka turvatöötajaid järgmisest päevast töötuks jäämisega. Muu hulgas skandeerisid mehed kooris "Antropovit! Antropovit!" Robert Antropov oli nimelt tollane politseijuht, kelle appikutsumisega lootsid poliitikud ilmselt vahi alt pääseda.

2005. aastal oli Andropov ise sunnitud ametist lahkuma. Antropovile sai saatuslikuks oma vanemate Saaremaale sõidutamine. Nimelt palus politseijuht, et julgestuspolitseinik sõidutaks tööst vabal päeval tema vanemad Kuressaare sanatooriumisse.

Kadriorgia - 2006. aasta jaanuaris puhkes skandaal seoses president Arnold Rüütli ametlikus residentsis toimunud pidudega. Nimelt korraldasid presidendi alaealised lapselapsed 2005. aasta sügisel ja hiljem presidendi eluruumides pidusid, kus noored suitsetasid vesipiipu, pruukisid alkoholi ja tegid muid tegusid, mis avalikustamise järel üldsuses taunimist leidsid ning politseijuurdluse põhjustasid. Neil pidudel tehtud fotod avalikustati ETV saates Pealtnägija 18. jaanuaril 2006 ja nädalalehe Eesti Ekspress järgmise päeva numbris. 

IRLi elamislubade skandaal - 2011. aastal hankisid IRLi kuulunud poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach oma ettevõtete kaudu Vene uusrikastele Eesti elamislube. Räägiti majast Tallinna vanalinnas aadressil Kooli 1/3. Selle maja ühte korterisse oli äriregistri andmetel erinevad Venemaa, Valgevene, Ukraina riikide kodanikud sisse registreerinud 78 ettevõtet. Väidetavalt maksti Eesti elamisloa ja ID-kaardi saamise ja vormistamise eest umbes 3500–4000 eurot sularahas.

Eesti esileedi Evelin Ilves unustas mullu ühes augustiöös oma staatuse ja abielu ning suudles enda noort kaaslast, kelle tugevate käte vahel oli tantsinud ja õrnutsenud terve öö. „Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud," kirjutas esileedi hiljem oma Facebooki kontol. Evelin Ilvese skandaal ei ole küll otseselt poliitiline, kuid sellel oli kindlasti kaudseid poliitilisi mõjusid, kuna Eesti riigipea kõrval ametlikel vastuvõttudel pole leedit peale seda intsidenti just palju nähtud. Samuti jõudis see skandaal ka maailma ajalehtede veergudele.