Kriminaalmenetluse seadustik lubab kahtlustatavat ametist kõrvaldada, kui ta võib edasi töötades jätkuvalt toime panna kuritegusid või kui edasitöötamine võib kahjustada kriminaalmenetlust.

"Riigiprokuratuur põhjendab taotluse esitamist pärast seda, kui eeluurimiskohtunik on teinud otsuse, kas taotlus rahuldatakse või mitte," sõnas riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro.

Edgar Savisaart kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises.

Kahtlustatav või süüdistatav kõrvaldatakse ametist prokuratuuri taotlusel eeluurimiskohtuniku määruse või kohtumääruse alusel, kui ta edasi töötades võib jätkuvalt toime panna kuritegusid; edasitöötamine võib kahjustada kriminaalmenetlust.

Kahtlustatava või süüdistatava ametist kõrvaldamise määruse koopia antakse kahtlustatavale või süüdistatavale ja saadetakse tema töökoha juhile.

Kui ametist kõrvaldamise alus langeb ära enne süüdistusakti kohtusse saatmist käesoleva seadustiku § 226 lõikes 3 sätestatud korras, tühistab eeluurimiskohtunik või prokuratuur ametist kõrvaldamise määrusega, seisab kriminaalmenetluse seadustikus.