Piirivalvuritele olid tulnud viimset austust avaldama president Toomas Hendrik Ilves, peaminister Taavi Rõivas, riigikogu esimees Eiki Nestor, kaitseväe juht Riho Terras, politseiameti juht Elmar Vaher jpt kõrged ametnikud.

Talituse viib läbi PPA peakaplan Valdo Lust. Ärasaatmise alguses on hukkunute sargad kirikus, talituse lõpus kantakse need auvalvega kirikust välja. Pärast liturgia lõppu liigub Renee Karki sark muldasängitamiseks koos saatjaskonnaga Haapsalu Metsakalmistule. Tarmo Kammeri urn maetakse augustikuus.

28. juuni õhtul sõitsid piirivalvurid üleminspektor Tarmo Kammer ja komissar Renee Kark mootorpaadiga Haapsalu lähistel oma tavapärast patrullsõitu. Kella 18.20 ajal kontrollisid nad Voosi kurgu kandis üht Rootsi jahti. Teadaolevate andmete järgi oli pärast jahi kontrolli piirivalvuritega kõik hästi. Meri oli rahulik ja ilm ilus ning kohas, kus Tarmo ja Renee patrullisid, veesügavus nende mootorpaadi jaoks igati sobilik.

Ent veidi vähem kui tunni pärast, kell 19.13 helistas üks kohalik inimene häirekeskusse ja teavitas inimtühjast paadist, mille roolileht oli vajunud vasakule ja mis tiirutas suurel kiirusel kohapeal. Avanenud vaatepildi tõttu mures inimene otsustas jääda sündmuskohale ja silmas poole tunni pärast paadi lähistel inimese surnukeha. Ta helistas uuesti häirekeskusse. Peaaegu samal ajal jõudsid operatiivpaadiga sündmuspaika esimesed PPA abijõud, kellele järgnesid piirivalvelaev ja PPA kopter. Kell 20.04 leiti ka teise piirivalvuri surnukeha.

Politsei peab staažikate piirivalvurite hukkumise tõenäoliseks põhjuseks kas õnnetusjuhtumit või terviseriket. Veel on selgusetu, kuidas tabas terviserike kaht inimest korraga või miks ei jõutud hädasignaali anda.

Jaga
Kommentaarid