President Ilves saabus Tallinna lennujaama VIP parklasse täna kella 14 paiku ja oli silmnähtavalt rõõmsas tujus. Ametist lahkunud president tundis veel muret Delfi fotograafi pärast, et ega viimane teda oodates ei külmetanud.

"Tead, et see on üle pika aja vist esimene kord, kus mul pole isegi ülikonda kaasas," lisas Ilves fotograafile ja lahkus lennukile sihtkohta avaldamata.

2014. aasta novembris andis Ilves aga intervjuu Sakalale, kus küsimusele enda tulevikuplaanide kohta peale presidentuuri vastas ta: "Ennekõike saab minust 11. oktoobril 2016 vaba inimene."

Ilves pole enda tulevikuplaanidest konkreetselt veel avalikult midagi teatanud, kuid presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütles Delfile augusti lõpus, et Ilvesele on tema ametiaja järgselt pakkumisi teinud teiste seas ka mitmed tunnustatud kõrgkoolid Euroopas ja Ameerika Ühendriikides, kutsudes teda lühemaks või pikemaks ajaks akadeemilisele tööle.

Samuti vihjas Ilves enda pühapäevaõhtuses telepöördumises, et jääb tegelema teemadega, mida on alati Eesti puhul oluliseks pidanud: välis- ja julgeolekupoliitika, kaasaegne e-riik, küberturvalisus.

"Kus ja kuidas ma seda kõike teen, ka see saab varsti selgeks. Ent, kui parafraseerida üht tuntud ütlust, siis minu refrääniks jääb alati Eesti," lisas Ilves.

President Ilves andis eile peale kümneaastast ametiaega riigipea rolli üle president Kersti Kaljulaidile.