Neljapäeva õhtul korraldas politsei ühes abipolitseinikega taas möödunud aastatel menukaks osutunud ennetusüritust “Helkuriga sõbraks!”.

Üritusel sai iga piirkonna elanik anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või teiste piirkonna elanike nähtavaks tegemisel.

Ennetusüritus algas õhtuhämaruse saabudes, kell 17 ning vältas tunni jagu. Alustuseks räägiti põgusalt helkuri tööefektiivsusest ja korrektsest kandmisest, millele järgnes valitud teelõikudel helkurkõnd, esitlemaks teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet ning jagamaks kõnni vältel helkureid kõigile nendele kohalikele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Ka ehtisid üritusel osalejad oma piirkonnas helkuripuu, pakkumaks võimalust helkiv elupäästja endale puu küljest kaasa haarata ja end nähtavaks teha.

“Tahad teha oma kodukandi inimestele heateo? Siis löö meiega täna kampa, kui koguneme üle Lõuna-Eesti, et helkurdada „mustad tondid“ säravaks ning saata teelolijad turvaliselt koju,” seisis enne ürituse algust Lõuna prefektuuri Facebooki lehele postitatud üleskutses.

“Juba praegu võime uhkusega öelda, et suur huvi helkurkõnnil osalemiseks on meid heas mõttes pahviks löönud. Näiteks Tartu Raeplatsilt startivale helkurkõnnile on tulemas jalgpalliklubi Tammeka tüdrukud, Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi õpilasesindus, noored heategevuslikust klubist Leo Klubi Dorpat, Elva VTÜsse kuuluv Lõuna-Eesti veepäästekoerte grupp “Märjad käpad” ja Tartu linnapeagi on lubanud anda endast parima, et jõuda oma meeskonnaga ülikoolilinna turvalisust tõstma,” lisati Lõuna prefektuuri lehel.

Helkurkõndi korraldati Tartu-, Põlva-, Viljandi-, Jõgeva-, Valga- ja Võrumaal.