Ajakirjanikud kutsuti täna süstlavahetuspunkti uute ruumidega tutvuma. Kohapeal olid hoone näitamise ajal veel ka pensionäride ühenduste esindajad, kes parasjagu pakkisid oma viimaseid asju kokku. See, et nende asemel kolib majja süstlavahetuspunkt, tuli pensionäridele üllatusena – nad said sellest teada alles ajakirjanike kohale jõudes.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul tuli valik teha linnale kuuluvate ruumide hulgast, sest erasektori esindajad ei olnud nõus süstlavahetuspunkti tegevuseks ruume üürima. Paldiski maantee hoone valiti seetõttu, et selle vahetuses läheduses ei ole lasteasutusi ja suuri elumaju ning tiheda liikluse tõttu ei ole häid tingimusi narkomaanidele kogunemiseks ja avaliku korra rikkumiseks.

„Töötasime läbi kümneid eri asukohti. Uus asukoht on võrreldes eelmisega palju parem. Tegemist ei ole elumajaga, vaid ärihoonega, mille vahetus läheduses pole lasteasutusi ega suuremaid elumaju. Uus koht on küllaltki käidav ja tiheda liikumisega ning narkosõltlastele on seal ebamugav pidama jääda,“ ütles Kaljulaid.

Süstlavahetuspunkt peab uues kohas alustama hiljemalt juuli keskpaigas. Praegu samal aadressil tegutsevad pensionäride ühendused saavad uued ja värskelt remonditud ruumid aadressil Sõle 40. Remondile kuluva summa sai linnaosavalitsus esimesest lisaeelarvest.

Linnaosavanem lisas, et koormuse ja turvariskide hajutamiseks oleks mõistlik avada Põhja-Tallinnas lähiaastatel veel üks või mitu süstlavahetuspunkti.

„Töötame selle nimel ja püüame inimestele selgitada, miks on vaja süstlaid vahetada ja narkosõltlastega tegeleda. Jah, vahetus läheduses elavatele inimestele põhjustab süstlavahetuspunkt ebamugavusi. Kuid ainult nii hoiame ära, et linnaosa tänavatele, mänguväljakutele ja haljasaladele ei sattu kuni 200 000 verist süstalt aastas, mis on eriti ohtlikud lastele,“ lisas Kaljulaid.

Kaljulaid lubas aprilli alguses Erika tänava elanikele, et leiab saja päeva jooksul süstlavahetuspunktile uue ja parema asukoha. Süstlavahetusteenuse lõpetamist Erika tänaval nõudis ka Põhja-Tallinna halduskogu.