Peaminister Taavi Rõivas ja tema moodustatud valitsuse liikmed andsid täna kell 15 riigikogu ees ametivande. Hommikul käisid aga vastsed ministrid Kadriorus, kus President Toomas Hendrik Ilves nimetas ametisse uue valitsuse.

Pisut enne kella 16 jõudsid Ansip ja Rõivas Stenbocki majja, kus Ansip andis noorele kolleegile kabineti üle ja kinkis talle pühendusega oma raamatu "Pühendumus".

Ansip võttis kabinetist kaasa Tõnissoni kuju, öeldes, et seda kuju ta Rõivasele ei jäta.

Rõivas uuris Ansipilt, kas kabineti nurgas seisev kappkell näitab õiget aega. Ansip kiitis seepeale Tartu kellassepp Johan Trallat, kes tegi korda Tartu raekoja kella ja ka Stenbocki maja kappkella.

Stenbocki maja 2. korrusel on ka juba uue peaministri nimesilt.

Peaministri ettepanekul kuuluvad uue valitsuse koosseisu: haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, justiitsminister Andres Anvelt, kaitseminister Sven Mikser, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kultuuriminister Urve Tiidus, majandus- ja taristu valdkonna eest vastutav minister Urve Palo, väliskaubanduse- ja ettevõtluse eest vastutav minister Anne Sulling, rahandusminister Jürgen Ligi, sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur, sotsiaalhoolekande eest vastutav minister Helmen Kütt, tervise- ja töövaldkonna eest vastutav minister Urmas Kruuse ja välisminister Urmas Paet.

Põllumajandusministri ülesandeid täidab 7. aprillini justiitsminister Andres Anvelt.

Peaminister Taavi Rõivas on nimetanud valitsuse eesmärgiks jätkata senise välis-ja julgeolekupoliitikaga ja panustada kaitsekuludesse kaks protsenti Eesti sisemajanduse kogutoodangust. Samuti on valitsuse olulisemateks eesmärkideks vähendada tööjõumakse ja tõsta lastetoetusi.

Täna ametisse astunud valitsuse esimene istung on homme, 27. märtsil.