Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul võiks järgmine president olla valitsusvälisest erakonnast, Reformierakonna peasekretäri Reimo Nebokati sõnul toetab tema partei Marina Kaljuranda, Siim Kallast või Urmas Paeti, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Erinevalt kõigist teistest fraktsioonidest on meil olemas kandidaat, kellel on juba tänasel päeval kindlus, et ta on augustis riigikoguvoorudes ka hääletussedelil. Mailis Reps on ainus, kellel on vajalikud esitajad koos. Nii et praegu tuleme laua taha ja saame aru, et läbirääkimised peaks käima nii, et presidendi kandidaat tutvustab ennast ja ilmselt kõige kõvem argument laiema toetuse saamiseks ongi see, et ta on ise veenev ja piisavalt kõva kandidaat, et ülejäänud fraktsioonid ei otsiks enam teisi, vaid kaaluks tema toetamist," ütles Kadri Simson "Aktuaalsele Kaamerale" antud intervjuus.

Reimo Nebokat ütles intervjuus, et Reformierakonnal on kõige suurema toetusega presidendikandidaadiks pürgijad ja erakond seisab kindlalt nende selja taga. "Meie erakonna toetus on täna selgelt Marina Kaljuranna, Siim Kallase ja Urmas Paeti selja taga," lisas Nebokat.

Uuele katsele, leidmaks parlamendis üksmeel ühise presidendikandidaadi osas, minnakse pärast seda, kui Reformierakond on oma presidendikandidaadi nimetanud, ütles IRL-i fraktsiooni esimees Priit Sibul ERR-ile.

Reformierakond ei ole veel enda soosikut presidendikandidaadiks esitanud. IRL-i volikogu avaldas toetust Allar Jõksile, Sotsiaaldemokraatlik Erakond riigikogu esimehele Eiki Nestorile.

Opositsioonierakondadest toetab Vabaerakond Allar Jõksi, EKRE presidendikandidaadiks on Mart Helme.