"Lavly Perling on prokuratuuri süsteemist pärit kandidaat, kelle vaieldamatuks tugevuseks on tema erialane kompetents," ütles õiguskomisjoni esimees Neeme Suur.

Õiguskomisjoni istungil osales üheksa saadikut, kes kõik hääletasid Perlingu kandidatuuri poolt.

Justiitsminister Andres Anvelt ütles pärast õiguskomisjoni istungit, et otsus tuli ühehäälne.

Vastavalt prokuratuuriseadusele nimetab riigi peaprokuröri ametisse valitsus justiitsministri ettepanekul, olles ära kuulanud riigikogu õiguskomisjoni arvamuse.

Lavely Perling ise jäi täna rääkides oma eesootavast tööst uues ametis napisõnaliseks, öeldes, et tal on küll hea meel õiguskomisjoni otsuse üle, kuid selle peab veel kinnitama valitsus.

Eesti Päevaleht kirjutas nädala alguses, et Reformierakond süüdistab Anvelti kokkulepete rikkumises, prokuratuuri aga seaduste rikkumises. Märgid näitavad, et õiguskomisjonis ülemvõimu omavad Reformierakond ja Kesk­erakond võivad suure tõe­näosusega Perlingule punast tuld näidata.

"Ühest ühe valimine ei ole valimine. Meie soov on näha järgmisi kandidaate," lausus komisjoni reformierakondlasest liige Igor Gräzin. Peale tema kuulub kümneliikmelisse õiguskomisjoni Reformierakonnast veel Valdo Randpere, Kalle Jents ja Kalle Laanet.

Justiitsminister Andres Anveltil oli Perlingu toetuseks õiguskomisjonis kindlasti neli häält, peale sotside kahe liikme hääletasid tema poolt ka kaks IRL-i saadikut. Viimasena käis Anvelt oma kandidaati tutvustamas möödunud nädalal Keskerakonna fraktsioonis. Õiguskomisjoni liikmed Peeter Võsa ja Mihhail Korb on aga suure tõenäosusega Perlingi vastu.

Anvelt nimetas prokuratuurivastaseid süüdistusi arusaamatuks. „Ma ei ole kuulnud ühtegi väga sisulist argumenti peale poliitilise nurina prokuratuuri n-ö kallutatuse ja liigse aktiivsuse üle. Minu jaoks on see sama palju väärt kui ühe korrumpeerunud poliitiku sõnad, et struktuurides on kallutatud jõud,” ütles Anvelt.