Avatud lumelinn on kaitseväe kingitus Narva linnale Eesti vabariigi 97. sünnipäevaks, mille puhul peetav paraad toimub sel aastal Narvas.

Möödunud nädalavahetusel tegid lumelinna võistlustöid 5-10 liikmelist võistkonnad Viru jalaväepataljonist, Narva keelte lütseumist, Narva Eesti gümnaasiumist, TÜ Narva kolledžist, Narva ja Kiviõli kunstikoolidest, Narva Kreenholmi gümnaasiumist ning Narva muuseumist. Avamisel kuulutati välja ka lumelinna ehitamise võistluse võitja, kes sai auhinnaks reisi Rootsi. Võistluse võitjaks osutus Narva Kreenholmi gümnaasium.

Lisaks ehitasid võistkonnad lumelinna "Minu Narva", mis on kaheksast lumeblokist koosnev fantaasiapilt baroksest Narvast kui kindlusest. Lumelinna sisse moodustub väike siseõu, kus tõusevad trepid erinevatele kõrgustele ning sealt algavaid liuradu pidi saab lasta liugu väljapoole kindlust.

Lumelinna liumägedest lasi rõõmuga alla palju lapsi, aga ka üks julge vanaproua.

"Mul on hea meel, et Narva kui iseseisvuspäeva kaitseväe paraadi linn on nüüd ühe linnaosa juurde saanud. Kümned kaitseväelased ja kooliõpilased näitasid suurepärast koostööd, eeskujulikku distsipliini ja vajalikku leidlikkust," ütles lumelinna avamisel brigaadikindral Artur Tiganik. 

"Minu tänu kuulub kõigile Narva õpilastele ning meie kaitseväelastele ja kaitseliitlastele, et lumelinn vaid loetud päevadega valmis sai. Tänan ka kõiki narvakaid, kes lumelinna ehitamisele kaasa elasid."

Lumelinn jääb avatuks kuni ilm seda võimaldab.

Paraad Narvas

Eesti Vabariigi 97. aastapäeva paraad peetakse Peetri platsil Narvas 24. veebruaril algusega kell 12, paraadi peaproov on Peetri platsil 23. veebruaril kell üheksa õhtul. 

Paraadil on ligi 1400 osalejat ja üle saja tehnikaühiku. Esindatud on kõik väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused, staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus ja teised. 

Koos kaitseväelaste ja kaitseliitlastega marsivad paraadil ka vanglateenistuse ja sisekaitse akadeemia esindajad.