Noorteühing kutsus täna noori Narva mälupoliitika seminar-arutelule: “Kuidas teha nii, et ajalugu meid õpetaks mitte ei lahutaks?”

Poliitik Yana Toom ütleb: “Me ei pea kogu aeg tagasi vaatama ja mõtlema, mis 1944. aastal oli. Oli mis oli, elame edasi.” "Kas selline lähenemine pole kõige lihtsam tee ühiskonna leppimise juurde? Või ebameeldivate faktide mahavaikimine oleks ühiskonnale hoopis ohtlikum? Kuidas siis käsitleda neid tundlikke küsimusi nii, et see soodustaks dialoogi ühiskonnas, mitte ei polariseeriks seda?", küsib noorteühing.

Seminaril arutatakse, kuidas käsitletakse vene koolis nõukogude okupatsiooniga seotud teemasid, sh küüditamisi? Kuidas eesti koolis seletatakse õpilastele 9. mail Narvas toimuvaid mälestusüritusi? Kuivõrd erinevad on tegelikkuses minevikus toimunu tunnetus eesti ja vene emakeelega noorte hulgas?

Üritus toimub seminar-arutelude sarja raames, mille teemafookuses on noorte identiteet, väärtused ja suhted ühiskonnaga. Ühiskonnateemaliste seminar-arutelude korraldamisega soovitakse toetada Eesti noorte omavaheliste kontaktide tekkimist ja vähendada kultuuridevahelisi barjääre. Eesmärk on soodustada ka lõimumisega tegelevate ja lõimumist toetavate organisatsioonide omavahelist koostööd.

Seminar-arutelu korraldab noorteühing Avatud Vabariik, mida toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) Euroopa Sotsiaalfondi projekti “Eesti ühiskonnas lõimumist toetavad tegevused” vahenditest.